Home Problemele comunităţilor pot fi rezolvate prin parteneriate

Problemele comunităţilor pot fi rezolvate prin parteneriate

5 min read
0
0
444

Seminarul cu tema Parteneriatul public-privat, care s-a desfăşurat la Centrul Cultural Carmen Sylva, a reuşit să aducă la aceeaşi masă autorităţi publice locale şi ONG-uri din Sinaia, Buşteni şi Comarnic. Scopul a fost acela de a ajuta ONG-urile, Consiliile locale şi primăriile să lucreze în parteneriat. Mediatorul discuţiilor a fost Daniel Dincă, expert în coordonarea proiectelor. Participanţii au fost provocaţi să dezbată problemele reale cu care se confruntă comunităţile locale, dar şi să găsească soluţii eficiente de comunicare. Seminarul este primul din cele patru, derulate de CENTRAS, o fundaţie care susţine ONG-urile din România, în cadrul unui proiect finanţat Asociaţie Athis-Mons – Sinaia.

Parteneriatul public-privat, în atenţia societăţii civile

Cezara Hurduc, coordonator proiect Centras: „Noi încercăm să aducem împreună membrii ONG-urilor, consiliile locale şi primăriile să lucreze în parteneriat, pentru dezvoltarea societăţii. Scopul este acela de a-i ajuta să comunice, să lucreze în parteneriat, iar la sfârşit să facă un proiect pe care să-l finanţeze din fonduri locale sau să caute alte surse de finanţare.”

Irina Avramescu, inspector în cadrul Departamentului de Comunicare, Programe şi Afaceri Europene al primăriei din Sinaia: „Am dezbătut probleme concrete cu care se confruntă comunitatea locală şi în speranţa că aceste seminarii vor continua, iar amploarea lor va creşte, atât prin numărul membrilor participanţi cât şi prin acţiuni concrete, îi vom putea conştientiza pe cetăţeni în ceea ce priveşte importanţa implicării lor în rezolvarea problemelor comunităţii.”

Cecilia Frâncu, manager de proiect Asociaţia Athis-Mons – Sinaia: „Asociaţiile de înfrăţire din Sinaia, Comarnic şi Buşteni, pe parcursul celor patru seminarii, vor scrie câte un proiect de cetăţenie participativă cu sprijinul Centrului de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale, CENTRAS.”

Asociaţia, un stil de viaţă

Practica statelor occidentale dezvoltate ne demonstrează că pentru reuşita unor proiecte comune între instituţiile statului şi asociaţiile neguvernamentale este nevoie însă de o implicare mai mare şi din partea societăţii civile. În ţările democratice, în medie, un cetăţean este membru activ în cel puţin trei asociaţii. Este un stil de viaţă.

Fiecare cetăţean îşi formează o experienţă în domeniul ONG-urilor şi cunoaşte misiunile din comunitate, beneficiază de serviciile oferite de acestea şi participă la viaţa comunităţii.

Important de precizat este faptul că imaginea şi credibilitatea fiecărei organizaţii este importantă în atragerea de membri şi de donatori. Organizaţiile se implică în acelaşi timp şi în sprijinirea activităţilor şi proiectelor instituţiilor locale.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…