Home Breaking News Stiri interne REGELE MIHAI SE RETRAGE DIN VIAŢA PUBLICĂ. Majestatea Sa a suferit o intervenţie chirurgicală.

REGELE MIHAI SE RETRAGE DIN VIAŢA PUBLICĂ. Majestatea Sa a suferit o intervenţie chirurgicală.

11 min read
0
0
526

Regele Mihai se retrage din viața publică. Principesa Margareta îl reprezintă în toate activitățile publice. Majestatea Sa are cancer, a suferit o intervenție chirurgicală și are nevoie de un tratament complex pentru recuperare.

regele-mihai

Majestatea sa Regele Mihai este grav bolnav – are o formă gravă de cancer. Veştile vin din Elveţia, acolo unde în urmă cu puţin timp s-a întrunit Consiliul Regal. Potrivit reprezentanţilor Casei Regale, majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală şi va avea nevoie de un tratament complex.

De aceea, a desemnat-o pe Principesa Margareta să îl reprezinte în toate activităţile publice.

=========================

Regele Mihai e bolnav de cancer şi se retrage din viaţa publică. Principesa Margareta preia ştafeta regală

Regele Mihai a fost diagnosticat cu cancer, potrivit unor informaţii publicate de Consiliul Regal. În zilele de 1-2 martie 2016, a avut loc, la Aubonne şi Morges, în Elveţia, a cincea sesiune a Consiliului Regal.

Regele Mihai suferă de o formă gravă de cancer. Majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală şi va urma „un tratament complex şi solictant, care îl împiedică să apară în public“. Casa Regală desemnat-o pe principesa Margareta să îl reprezinte în toate acţiunile publice, după cum a anunţat Consiliul Regal.

Iată mesajul integral publicat de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui.

„Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marţi 1 şi miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestăţii Sale Regelui, la Morges, în Elveţia.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: “carcinom epidermoid metastazant” şi “leucemie cronică”.

Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere.

Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj:

În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei“

Mihai R

1 martie 2016

Consiliul Regal a fost primit de Regele Mihai în dimineaţa de miercuri 2 martie 2016.

Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Consiliul Regal rămâne la dispoziţia Custodelui Coroanei.

Consiliul Regal a fost reînfiinţat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 în Aubonne, Elveţia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care să ajute, “prin sfaturile şi rezoluţiile lui, Şeful Familiei Regale în deciziile sale curente sau de importanţă istorică, juridică, economico-financiară, politică şi dinastică” (Articolul 2 din Decret). El este succesorul comitetelor politice şi consultative înfiinţate de Majestatea Sa în cursul exilului şi după anul 1989.

Membrii Consiliului Regal sunt Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, domnul Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Jonathan Eyal, domnul Guy Pochelon, domnul Anders Lindberg şi dr. Anneli Ute Gabany. Secretarul Consiliului este, de la reînfiinţare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a României.

Agenda întâlnirii cuprinde puncte privind bunul mers al Casei Regale, sărbătoarea din acest an dedicată împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale şi a Statului român modern, precum şi chestiuni legate de viitor.

Până în prezent, Consiliul Regal a avut următoarele sesiuni: 2-4 octombrie 2010, Palatul Elisabeta, Bucureşti, 19-20 februarie 2011, Palatul Elisabeta, Bucureşti, 31 octombrie 2011, Aubonne, Elveţia (cu aceeaşi ocazie a avut loc şi un Consiliu al Familiei Regale, conform art. 9 din Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României, condus de Majestatea Sa Regele) şi 1 august 2015, Aubonne, Elveţia.
SURSA: http://adevarul.ro 

***

Sesiunea Consiliului Regal în Elveția, 1-2 martie 2016

consiliului-regal-2016

În zilele de 1-2 martie 2016, are loc, la Aubonne și Morges, în Elveția, a cincea sesiune a Consiliului Regal.

Consiliul Regal a fost reînfiinţat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 în Aubonne, Elveţia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care să ajute, “prin sfaturile şi rezoluţiile lui, Şeful Familiei Regale în deciziile sale curente sau de importanţă istorică, juridică, economico-financiară, politică şi dinastică” (Articolul 2 din Decret). El este succesorul comitetelor politice şi consultative înfiinţate de Majestatea Sa în cursul exilului şi după anul 1989.

Membrii Consiliului Regal sunt Alteța Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, Alteța Sa Regală Principele Radu al României, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, domnul Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Jonathan Eyal, domnul Guy Pochelon, domnul Anders Lindberg și dr. Anneli Ute Gabany. Secretarul Consiliului este, de la reînfiinţare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a României.

Agenda întâlnirii cuprinde puncte privind bunul mers al Casei Regale, sărbătoarea din acest an dedicată împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale și a Statului român modern, precum și chestiuni legate de viitor.

La finalul sesiunii, Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai va da publicității un mesaj din partea Consiliului Regal.

Până în prezent, Consiliul Regal a avut următoarele sesiuni: 2-4 octombrie 2010, Palatul Elisabeta, Bucureşti, 19-20 februarie 2011, Palatul Elisabeta, Bucureşti, 31 octombrie 2011, Aubonne, Elveţia (cu aceeaşi ocazie a avut loc şi un Consiliu al Familiei Regale, conform art. 9 din Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României, condus de Majestatea Sa Regele) și 1 august 2015, Aubonne, Elveţia.

SURSA: http://casa-regala.blogspot.ro

Ştire în curs de actualizare …

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…