Home Breaking News Stiri interne Remember!!! Romania anilor 60 (VIDEO)! Cum era Romania promovata acum 50 de ani

Remember!!! Romania anilor 60 (VIDEO)! Cum era Romania promovata acum 50 de ani

4 min read
0
0
282

Promovarea turistică a României nu a început acum şi nici măcar după evenimentele din decembrie ’89. În urmă cu aproape 50 de ani, britanicii făceau deja clipuri în care promovau turismul din ţara noastră. O dovedeşte un film de prezentare descoperit de jurnaliştii de la money.ro. Pozi vizualiza acest film aici …

În anul 1964, britanicii vorbeau cu admiraţie despre portul popular românesc şi despre tradiţiile noastre. Admirate erau şi unele obiceiuri ca de vest sălbatic ale românilor, aflaţi, de ceva vreme, sub regim comunist.

“Faceţi o călătorie imaginară cu un covor zburător şi veţi descoperi umorul, distracţia şi peisajele superbe care par să ia în râs acea barieră între est şi vest. Ce poate fi mai occidental decât o cireadă de vite într-o vale adâncă”, se spune în clipul de prezentare.

Un loc aparte în clip îl ocupă Capitala României, denumită “Parisul Estului”: “acesta ar putea fi Parisul şi îl numesc Bucureşti, Parisul răsăritului. Cu siguranţă nu există restricţii în ceea ce priveşte luxul. Chiar dacă este în interiorul ţării, Bucureştiul are atracţii estivale prin instalaţiile de făcut valuri care funcţionează la piscina acestui hotel, un lucru pe care l-ai găsi la New York”.

Sigur că Munţii Carpaţi sau litoralul se aflau şi atunci printre atracţiile recomandate turiştilor britanici. “Urcă în inima Munţilor Carpaţi şi acesta este peisajul care te înconjoară. Oriunde ai privi, România are genul de peisaje care te fac să priveşti din nou. Ai o ocazie foarte bună să faci asta în staţiunea de schi şi de vară, Poiana Braşov. Mamaia este cea mai mare staţiune litorală a României. Hotelurile apar ca ciupercile pe ţărm”, potrivit descrierii din clip.

Nici turismul ecumenic nu este trecut cu vederea. “Curios. Biserica are un loc al său într-o lume atât de comunistă. Mănăstirile ca aceasta din Moldova sunt acoperite cu fresce colorate datând din secolul al 14-lea”.

‘Suspicioasa Românie este o fată vioaie care cochetează cu ideile occidentale atrăgând turiştii un pic mai aproape în căutarea distracţiei şi a culorilor sclipitoare. Pentru unii ar putea fi dragoste la prima vedere”, se încheie clipul de prezentare.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce mananci in vacanta? TOP 5 SFATURI utile pentru o alimentatie sanatoasa

Planificarea unei vacante ofera cu siguranta o stare de bine si sentimente pe masura. Pe l…