Home Breaking News Stiri Brasov Cel mai modern platou de radioterapie din România va funcţiona la Braşov

Cel mai modern platou de radioterapie din România va funcţiona la Braşov

2 min read
1
0
465

Echipamentele pentru cel mai modern platou de radioterapie din Romania (accelerator, simulare virtuala, planning si brahiterapie) au ajuns azi la Centrul Regional de Diagnostic si Tratament Oncologic Brasov.

Acceleatorul linear de ultima generatie 6-18 MEV, dotat cu facilitatile de ultima oră, IMRT RAPID ARC, unic in Romania, a ajuns la Brasov.

Acceleratorul va trata toate tipurile de tumori, indiferent de localizare, cu iradiere omogena la nivelul tumorii  si cu risc minim de iradiere a structurilor sanatoase. Timpul de expunere al pacientului este foarte scurt – de cateva secunde – comparativ cu tehnicile clasice practicate in Romania (timp de expunere de câteva minute).

Simularea virtuala (unica in Romania la acest nivel inalt), precum si plannigul computerizat al iradierii duc la cresterea curabilitatii tumorilor in mod semnificativ. Acceleratorul poate trata un numar de 1.500 de pacienti/an .

Brahiterapia cu debit mare este cel mai nou si modern aparat din Romania la ora actuala  si permite iradierea tintita a tumorilor, prin aplicarea la nivelul acestora a unor surse punctiforme, prin diferite proceduri si tehnici. Brahiterapia poate trata un numar de 600-800 pacienti/an.

Toate echipamentele sunt produse şi au softuri fabricate in 2012.

SURSA: http://newsbv.ro

  • Cum arăta Gara Braşov atunci şi cum arată acum

    În imaginile alăturate putem vedea cum arăta gara Braşov acum foarte mulţi ani – bănuiesc …
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

One Comment

  1. pavel livia

    8 ianuarie 2013 at 5:58 PM

    am astrocitonom anaplazic operat in 26 11.2012, trebuie sa fac radioterapie, in Iasi nu am aparat cum pot sa iau legatura cu d-voastra. Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…