Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Sâmbăta asta, Nişte Băieţi continuă turneul naţional de punk la Buşteni

Sâmbăta asta, Nişte Băieţi continuă turneul naţional de punk la Buşteni

9 min read
0
0
218

Turneul naţional de punk rock “Fără Paradeală, Viaţa E Nasoală” al celor de la Nişte Băieţi se îndreaptă spre Buşteni, a doua destinaţie de pe harta road-concert-ului care promoveză cel mai recent album al formaţiei, Fără muzichie, viatza e pustiu! Nişte băieţi cântă la Buşteni sâmbătă, 8 octombrie, de la 9 seara, când vor încinge atmosfera în Inside Bar din str. Matei Basarab nr.33, la baza Pârtiei Kalinderu, cu deja cunoscutele şlagăre româneşti ale anilor ’80, rearanjate „discret” pe ritmuri de punk rock.

Primul lor single lansat anul acesta, Deschideţi poarta soarelui, – un şlagăr evergreen interpretat altădată de Dida Drăgan & Romanian variuos artists şi upgradat pe ritmuri de punk – a fost susţinut glorios de Radio Guerrilla.

Primul concert din turneu (Târgovişte, 24 septembrie) se termina memorabil atunci când, înainte de ultima piesă a setului, Albert (voce) îl repera în public pe Coiotu’ (Alin Dincă) – vocalul trupei Trooper şi îl invita spontan pe scenă pentru a cânta împreună o piesă în stil jam session. Pentru că i se părea că se va potrivi, Albert s-a gândit la Banii vorbesc. Alin nu numai că a acceptat să se urce pe scenă alături de Nişte băieţi, dar a şi făcut-o într-un stil caracteristic lui, ridicând încă o dată paharele şi sticlele publicului din oraşul său natal, venit La scriitori să „citească” ultima variantă de punk autohton.

După Târgovişte, singura trupă din România care abordează stilul „muzică de petrecere cu distors şi final glorios” ajunge sâmbăta aceasta la Buşteni, la un an după ultimul concert susţinut de băieţi în acest oraş. În septembrie 2010, în Valea Cerbului, trupa se urca pe scenă pentru a calma muzical spiritele la festivalul Moto X Country, cel mai mare festival de endurocross pentru amatori din estul Europei. Şi pentru că un concert bun atrage după sine un alt concert, Nişte băieţise întorc la Buşteni sâmbătă, 8 octombrie, unde, începând cu ora 21:00, vor încinge iar atmosfera în Inside Bar din str. Matei Basarab nr.33, la baza Pârtiei Kalinderu cu deja cunoscutele şlagăre româneşti ale anilor ’80, rearanjate „discret” pe ritmuri de punk rock.

Fără Paradeală, Viaţa E Nasoală TOUR are în plan aproximativ 20 de concerte în toată ţara. După Târgovişte şi Buşteni, băieţii îşi vor duce instrumentele şi cheful de concerte la Constanţa, Bacău, Iaşi, Tg. Secuiesc, Braşov, Tg. Mureş, Reghin, Timişoara, Arad, Cluj, Baia Mare, înapoi la Bucureşti, Târgovişte, şi apoi la Piteşti.

Pornind de la celebra replică a maestrului Ştefan Mihăilescu-Brăila, în capodopera cinematografică Secretul lui Bachus (1984): “Fără poezie… viaţa e pustiu!”, Nişte Baieţi au lansat în primăvara 2011 cel de-al doilea album, “Fără muzichie, viatza e pustiu!”. Materialul redă într-o manieră proprie băieţilor şlagăreca Deschideţi poarta soarelui, Harap AlbSă te gândeşti din când în când la mineLa fereastra taVitezomanul GicăCele mai frumoase flori sau Sandy Bell(cu special guest star: Vlase de la ZOB).

Niște Băieţi cântă hiturile anilor «de aur» ai epocii comuniste şi vrea să readucă “în inima publicului şi în lumina reflectoarelor” marii compozitori de altădată, pe piesele cărora au copilărit şi s-au format, reinterpretate “cu mult distors şi final glorios”. Din respect pentru autorii şi interpreţii care le-au luminat revelioanele copilăriei, Albert (voce), Barbu (bas), Gabi (chitară) şi Icsu’ (tobe) au produs două albume punk în stil DIY (Do It Yourself) care conţin omagii punk aduse unorartişti ca Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Mădălina Manole etc.

Nişte Băieţi a luat fiinţă într-un club underground din Bucureşti, în care cei patru protagonişti consumau voie bună şi aveau dispoziţie de cântat. În curând au început să organizeze concerte ad-hoc, fără repetiţii sau pregătire fizică înainte, reinterpretând piese româneşti mai vechi pe ritmuri de punk rock. Proiectul a devenit din ce în ce mai serios pe măsură ce ”valurile de fani” au început să urmărească formaţia peste tot şi aşa a apărut, firesc, primul album, “Adunate din popor şi cântate din topor”, editat în 2006. Succesul discului a determinat plecarea formaţiei într-un furtunos turneu naţional, în primăvara lui 2007: 14 concerte în tot atâtea oraşe, 14 zile la rând, înfruntând sonorizări pestriţe şi beri insuficient de reci. Foarte curând formaţia avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din ţară şi din Bucuresti şi să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucureştiului la Viena etc.

Link-uri utile:

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…