Bucătăria tunisiană este un amestec de tradiţii culinare împrumutate de la locuitorii deşertului şi din gastronomia europeană şi orientală. Modul specific în care este condimentată a fost influenţat de ţările mediteraneene vecine şi de multele civilizaţii care şi-au pus amprenta asupra culturii tunisiene: feniciană, romană, arabă, turcă, evreiască, franceză şi italiană.

Specialitatea tunisiană pe care v-o prezint în acest număr este pur şi simplu minunată. Preparatul se mai numeşte şi “Fatima’s little fingers”, Fatima Zahra fiind fiica lui Mahomed, iar “the hand of Fatima” este folosită în ţările musulmane pe post de pandantiv sau breloc pentru că păzeşte de deochi. Sunt sigură că o să vă placă şi că o să încercaţi să o faceţi şi acasă.

Ingrediente:

– 500g de carne de pui tocată

– 4 ouă

– 2 linguri de parmezan

– chimion

– foietaj de plăcintă

– ulei de măsline

– pătrunjel

 

Mod de preparare:

1. Carnea de pui se prăjeşte în câţiva stropi de ulei de măsline. Două ouă se fierb tari şi se mărunţesc, celelalte 2 se bat ca pentru omletă. Se amestecă: puiul, ambele tipuri de ouă, parmezanul, chimionul, se acoperă cu pătrunjel şi se dă la frigider, 30 de minute, compoziţia obţinută

2. Se pune compoziţia în foietaj, lipind cu apă. De preferinţă, să folosiţi o foaie de plăcintă, s-o închideţi bine cu apă la margini şi abia apoi să se pună a doua foaie. Se prăjeşte în ulei de măsline pe ambele părţi

Poftă bună!

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum transformi gatitul intr-o adevarata experienta culinara?

Multe doamne si domnisoare din ziua de astazi au ajuns sa declare ca urasc sa gateasca, ca…