Home Stiri Recomandate Sinaia va avea cea mai „înaltă“ telegondolă din România. Instalaţia ajunge la 2.000 de metri

Sinaia va avea cea mai „înaltă“ telegondolă din România. Instalaţia ajunge la 2.000 de metri

4 min read
0
0
254
Reprezentanţii Primăriei Sinaia au demarat proiectul unei telegondole care să asigure transportul turiştilor de la 1.400 de metri, altitudinea până la care ajunge în prezent instalaţia, până la 2.000 de metri. Investiţia pentru cea mai „înaltă“ telegondolă din România ajunge la 10 milioane de euro.
646x404

Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia, este cel care a făcut anunţul privind demararea lucrărilor la noua instalaţie pe cablu din staţiune. Edilul spune că telegondola va face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000, o investiţie de 10 milioane de euro care vor fi asiguraţi dintr-un împrumut bancar contractat de administraţia locală.
Potrivit lui Vlad Oprea, aceasta este singura investiţie de acest gen care se derulează în prezent în ţară, iar noua instalaţie de transport va stabili recordul naţional pentru altitudinea la care ajunge o telegondolă. Investiţia „Telegondola Sinaia –Tronson 2” va fi gata în luna decembrie, când demarează sezonul de iarnă în Sinaia, şi va face legătura cu pârtiile de mare altitudine din staţiune, Valea Dorului şi Valea Soarelui, şi zona Cota 1400.
Din punct de vedere tehnic, staţia inferioară, de îmbarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la altitudinea de circa 1433 m, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de staţia superioară a primului tronson. Staţia superioară, de debarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la circa 160 m sud-est de Vârful Furnica (2101,31 m), la o distanţă de 240 de metri de staţia superioară a Telescaunului Valea Soarelui, la altitudinea de 2003 m.
Capacitatea de transport a telegondolei va fi de 1500 de persoane pe oră pentru sezonul de iarnă, 41 de gondole de câte 8 locuri. Iarna trecută, pentru o cursă dus cu telegondola, adulţii au plătit 20 de lei, şi 34 de lei, pentru una dus-întors. Copiii au avut reduceri, 13 lei doar dus şi 25 de lei pentru dus-întors.
Telegondola actuală din Sinaia a fost disputată de Primărie şi de firma de leasing, respectiv Dunărea IFN SA, după ce Primăria Sinaia nu a achitat la timp o rată 300.000 de euro, dintr-un contract total de 7,6 milioane de euro, din care 2,3 milioane proveneau din fonduri guvernamentale.
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…