Home Spadasine de aur

Spadasine de aur

7 min read
0
0
484
• Echipa feminină de spadă a României a cucerit în premieră medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Paris

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Loredana Iordăchioiu, a cîştigat, vineri, medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrimă, care se desfăşoară la Paris. România a învins, în finală, cu scorul de 35-26, echipa Germaniei. Medaliile de bronz au fost cucerite de Coreea de Sud. În semifinale, tricolorele au câştigat în faţa reprezentanta sud-coreene, scor 45-31. România a învins în sferturile de finală reprezentativa Franţei, cu scorul de 45-40, după ce, în faza anterioară trecuse de Ucraina (45-35).În urmă cu un an, la Campionatele Mondiale de la Antalya, echipa de spadă a României a ocupat locul şase. Ana Maria Brânză a mai cucerit un bronz în proba de individual a Mondialelor, la Lisabona, în 2002, şi este vicecampioana olimpică a probei de la Beijing. Delegaţia României a mai obţinut două medalii de bronz la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale, una prin Cosmin Hănceanu, la proba individuală de sabie, şi una prin echipa masculină de sabie.

„Am fost foarte unite“

Sportiva Ana Maria Brînză, componentă a echipei de spadă a României, a declarat, sîmbătă, la sosirea în ţară, că abia acum începe să realizeze performanţa obţinută la Paris. „Sîntem foarte încîntate de această medalie, mai ales că evoluţia de la individual a fost foarte slabă. Am vorbit cu fetele înaintea probei pe echipe şi ne-am propus să tragem foarte tare pentru a obţine măcar o medalie, altfel nu avem ce să căutăm în ţară. De această dată ne-am înţeles foarte bine şi am fost foarte unite. Anca Măroiu a fost accidentată, însă am încercat să păstrăm acest secret pentru adversarele noastre, care au tratat-o cu mult respect“, a spus Ana Maria Brânză la sosirea pe aeroportul Henri Coandă.

Vor o medalie şi la Olimpiadă

Sportiva a adăugat că echipa de spadă a României îşi propune acum să cîştige o medalie la JO de la Londra, din 2012. „Cînd eram pe podium, mă gîndeam la cei de acasă. Chiar dacă în acele momente nu simţeam bucuria foarte tare, pentru că ştiu prin câte am trecut ca să ajungem aici, acum încep să realizez ceea ce am obţinut. Oricum, succesul de la CM nu însemnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche, iar de mâine trebuie să uităm de această medalie, să ne continuăm munca şi să ne pregătim să aducem o nouă medalie de la JO“, a mai spus Ana Maria Brânză. Componentele echipei de spadă a României au sosit, sîmbătă, în ţară, ele fiind întîmpinate la salonul oficial al aeroporului Henri Coandă de rude şi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Scrimă.

„Sîntem în top“

Preşedintele Federaţiei Romîne de Scrimă, Ana Pascu, a declarat ca este mulţumită de rezultatele delegaţiei României la CM de la Paris şi asteapta medalii şi la Jocurile Olimpice din 2012. „Sînt foarte mulţumită, pentru că sîntem în top cu cele doua arme la care excelăm. Sabia masculina şi spada feminină sînt doua discipline de la care vom avea pretenţii la JO din 2012, de la Londra. Trebuie să avem grijă de aceşti sportivi, să nu ne înfumurăm, iar noi cei din federaţie trebuie să le oferim competiţii puternice, pentru a ne menţine la acest nivel“, a spus Pascu.

de: M.Ex.

SURSA: http://www.monitorulexpres.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…