Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Spectacol fotbalistic la Busteni

Spectacol fotbalistic la Busteni

7 min read
0
0
286

Pe o vreme în care zăpada s-a „năpustit” peste staţiunile turistice de pe Valea Prahovei, spre bucuria practicanţilor sporturilor de iarnă care vor avea săptămânile „pline” de acum încolo, “Cupa Oraşului Buşteni” la fotbal în sală, a continuat cu meciuri care mai de care mai interesante şi spectaculoase. Duminica trecută, la Sala Sporturilor din renumita staţiune montană s-au desfăşurat jocurile din cadrul penultimei etape a primei faze a competiţiei.

totpal daily news

Spre bucuria tuturor celor prezenţi în sală, la primul meci al rundei cu numărul 4, şi-a făcut apariţia şi iniţiatorul acestei competiţii, primarul Emanoil Savin, care a fost aplaudat de numerosul public dar şi de componenţii echipelor, acesta lipsind la precedentele runde, timp în care i-a fost aproape finului său – Lucian Bute, în meciul disputat de acesta în Canada.

În prima partidă s-au întâlnit echipele cartierelor Poiana Ţapului şi Trestiei, un joc cu miză mare pentru pătrunderea în “careul de aşi”, faza a doua a acestei tradiţionale întreceri fotbalistice. A fost un aprig duel fotbalistic, în care cele două combatante au etalat un fotbal de calitate cu faze spectaculoase, cu execuţii individuale de mare rafinament, cu destule goluri, cu ratări dar şi parade ale celor doi portari. Până la urmă, cei de la Poiana Ţapului au câştigat cu scorul de 5-4, egalându-i la puncte pe adversari şi păstrând şanse de calificare în “play-off”.

A urmat cel de-al doilea meci, în care protagoniste au fost formaţiile din cartierele Valea Albă şi Griviţei, de asemenea un joc destul de interesant pentru clasament. A fost un meci extrem de echilibrat, aspru în unele momente, cu faulturi repetate si două eliminări, dar spectacolul fotbalistic nu a lipsit, iar la terminarea celor 60 de minute de joc scorul a fost favorabil celor din cartierul Griviţei care au învins cu 2-1 şi au urcat pe locul secund.
Cea de-a patra etapă s-a încheiat cu jocul dintre gruparea din cartierul Zamora liderul la zi al competiţiei, şi cea din cartierul Silva, “lanterna roşie” a întrecerii. A fost, de fapt, o reeditare a finalei de anul trecut.

totpal daily newsLa prima sa apariţie pe parchet din acestă ediţie, în echipa standard a liderului, primarul Emanoil Savin a contribuit decisiv la succesul trupei din care face parte, marcând de patru ori în cel mai bun joc al zilei, unul în care s-au marcat nu mai puţin de 12 goluri, scorul final fiind de 7-5 pentru liderul întrecerii –Zamora, care este ca şi calificată în faza a doua a întrecerii de pe prima poziţie.

Până în prezent au fost disputate patru dintre cele cinci etape programate, încheiate cu următoarele rezultate:

  • Etapa I-a: Poiana Ţapului – Silva 6-4, Griviţei – Trestiei 3-7, Zamora – Valea Albă 3-1;
  • Etapa a II-a: Trestiei – Valea Albă 0-5, Zamora – Poiana Ţapului 9-2, Griviţei – Silva 9-5;
  • Etapa a III-a: Zamora – Griviţei 0-0, Silva – Trestiei 0-2, Poiana Ţapului – Valea Albă 1-8;
  • Etapa a IV-a: Trestiei – Poiana Ţapului 4-5, Griviţei – Valea Albă 2-1 şi Zamora – Silva 7-5.

Clasamentul arată astfel:

  • 1. Zamora 10 puncte (golaveraj 19–7)
  • 2. Griviţei 7 puncte (14–13)
  • 3–5. Valea Albă 6 puncte (15–6)
  • Trestiei 6 puncte (13–13)
  • Poiana Ţapului 6 puncte (14–25)
  • 6. Silva 0 puncte (14–24)

Cea de-a cincea etapă programează duminică 2 februarie meciurile: Valea Albă – Silva, Trestiei – Zamora şi Griviţei – Poiana Ţapului.
Primele patru echipe clasate se vor califica în faza a doua, unde prima clasată va evolua contra celei de pe locul patru, echipa de pe locul doi întâlnind pe cea de pe locul trei, învingătoarele urmând să dispute finala, iar învinsele vor disputa finala mică. De menţionat că, în cazul în care două sau trei echipe se află la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este victoria directă.

Cristian SBÂRNEA, Marian DIMA
SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…