Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Stațiunea Bușteni, următoarea gazdă a Concursului Național de Table

Stațiunea Bușteni, următoarea gazdă a Concursului Național de Table

6 min read
0
0
232

Interesul tot mai crescând manifestat de pasionații jocurilor cu zaruri i-au determinat pe edilii mai multor orașe să sprijine Asociația Română de Backgammon din Târgu-Ocna, în organizarea etapelor de calificare din cadrul primului mare concurs național de table, a cărui miză este una cu totul specială, întrucât pune la bătaie un premiu unic în istoria acestei discipline sportive: un autoturism marca SKODA CITIGO!

Stațiunea Bușteni următoarea gazdă a Concursului Național de Table

În urma turneelor de calificare disputate până în prezent, pentru faza finală a concursului s-au calificat următorii jucători:
– Bacău, 21 iunie 2014 – 1. Cristian Zaharia (Buhuși, Bacău) – 2. Constantin-Viorel Moraru (Onești, Bacău) – 3. Eduard-Răzvan Tomciuc (Târgu-Ocna, Bacău);
– Piatra-Neamț, 12 iulie 2014 – 1. Radu-Octavian Neboisă (Piatra-Neamț, Neamț) – 2.Viorel Ciurcanu (Piatra-Neamț) – 3. Ion Țiploiu (Onești, BC);
– Buzău, 13 iulie 2014 – 1. Adrian-Remus Mănăilă (sat Săsenii-Noi, com.Vernești, jud.Buzău) – 2. Florin-Daniel Bălan (Onești, BC);
– Adjud, 15 august 2014 – 1. Vasile Roman (Valea-Seacă, BC) – 2. Radu Tobă (Adjud, VN) – 3. Florin-Cătălin Zaharia (Adjud, VN) – 4. Aristotel-Adrian Cucu (Bacău).

În această fază a competiției s-a înscris și Daniel Tudosie (Roman, Neamț), campion european la backgammon, categoria Intermediate (Velden, Austria, 2012).

,,Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor celor care se implică în organizarea acestei importante competiții, în special primăriilor și consiliilor locale din orașele cu care am încheiat parteneriate, tocmai pentru o mai bună desfășurare a întrecerilor, dar și pentru promovarea potențialului tursitic al acestor zone. După orașele Bacău, Piatra-Neamț, Buzău și Adjud, recent am primit confirmarea pentru organizarea următoarelor etape ale concursului și din partea autorităților locale din Bușteni (6 septembrie), Onești (8 septembrie), Pașcani, Dorohoi, Moinești, Comănești, Târgu-Ocna, Vatra-Dornei (4 octombrie)”, a declarat președintele asociației, Neculai Drăgănuță, cel mai important nume din istoria jocului de backgammon din România, organizator, sponsor și director de turnee.

Date tehnice

La acest concurs, ca de altfel la toate celelalte etape ale concursului, sunt două categorii de joc:
– Fără taxă de înscriere. Sunt acceptați doar jucătorii domiciliați în apropierea sau în municipiul Adjud (localitatea în care se organizează concursul), deoarece sunt susținuți financiar de către Primăria și Consiliul Local Adjud. Primii trei clasați beneficiază gratuit de înscriere și cazare la etapa finală a concursului național;

– Cu taxă de înscriere de 30,00 lei. Poate participa orice jucător, cu excepția celor calificați. Primul clasat dintr-un grup de 16 jucători câștigă înscrierea gratuită în valoare de 100 euro pentru marea finală, câștigătorul urmând să plece acasă cu un autoturism nou-nouț!

INSCRIERILE SE FAC sambata 6 septembrie, incepand cu ora 12.00, la Popasul Vanatorilor, Poiana Tapului – Busteni
INFORMATII suplimentare la telefon 0745895980 / Neculai Draganuta

Precizare

Cei mai buni jucători ai etapei finale a Campionatului Național de Table 2014 vor fi cooptați în echipa asociației pentru a reprezenta România la competițiile internaționale.

Concursurile sunt organizate de către Asociaţia Română de Backgammon din Târgu-Ocna (cu sprijinul financiar al primăriilor și consiliilor locale din orașele înscrise), singura din ţară care promovează cu consecvență jocurile cu zaruri (table și backgammon), prin organizarea de turnee locale, naţionale şi internaționale.

Romulus Dan BUSNEA

SURSA: http://www.bacauexpres.ro

SURSA foto: http://www.tablebackgammon.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…