Home Titluri adjudecate de inotatorii ploiesteni, la Campionatul national

Titluri adjudecate de inotatorii ploiesteni, la Campionatul national

3 min read
0
0
279

Saptamana trecuta, intre 30 iunie si 3 iulie, in bazinul descoperit de la Braila, s-a desfasurat Campionatul national de inot pentru copii cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani. Vremea le-a ingreunat misiunea micutilor sportivi, fiind pe aproape intreaga perioada a concursului ploaie, iar temperatura neridicandu-se la mai mult de 16-17 grade Celsius in aer.

Au participat 47 de cluburi din tara, printre care s-au numarat si CS Petrolul Ploiesti si CSS Ploiesti. Dintre acestea, cele mai bune performante le-a obtinut CS Petrolul (antrenoare Ioana Harcan), Emilia Colti Dumitrescu castigand patru medalii la individual si contribuind la inca trei medalii obtinute la probele de stafeta.

Inotatoarea de 12 ani s-a impus la proba de 200 m spate, a obtinut medalia de argint la proba de 100 m spate, iar la concursurile de la stilul liber – 100 m si 400 m – a castigat medaliile de bronz.

CS Petrolul a mai obtinut o medalie de aur la proba de stafeta 4×100 m mixt, in componenta Emilia Colti Dumitrescu, Andreea Cirstea, Roxana Tataru, Mihaela Moraru. De asemenea, in aceeasi componenta, inotatoarele ploiestene si-au mai adjudecat doua medalii de bronz, la probele de stafeta 4×100 m liber si 4×50 m liber, in ordinea Moraru, Cirstea, Tataru, Colti Dumitrescu.

De mentionat ca Mihaela Moraru a fost aproape de podiumul de premiere si in probele individuale, sosind pe locul patru la 200 m spate si pe locul cinci la 100 m spate. Cea mai buna performanta in probele masculine de la CS Petrolul i-a revenit lui Andrei Bajenaru, care s-a clasat pe locul al cincilea la concursul de 200 m mixt.
Despre rezultatele obtinute de sportivi, antrenoarea Ioana Harcan ne-a marturisit ca sunt multumitoare, echipa confirmand asteptarile pentru aceasta editie de campionat.

De la Clubul Sportiv Scolar Ploiesti s-a remarcat inotatorul Victor Coromelcea (12 ani), care si-a adjudecat doua titluri de vicecampion national, sosind pe locul doi la probele de 50 m bras si 100 m bras. Sportivul ploiestean este pregatit de profesorul Adrian Florescu.

In clasamentul pe cluburi, CS Petrolul s-a situat pe locul 11, cu 105 puncte, iar CSS Ploiesti a ocupat pozitia 28. Pe primul loc a incheiat Liceul cu Program Sportiv “Emil Racovita” Bucuresti, cu 445 puncte.
Petre APOSTOL

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…