Home Titluri adjudecate de inotatorii ploiesteni, la Campionatul national

Titluri adjudecate de inotatorii ploiesteni, la Campionatul national

3 min read
0
0
351

Saptamana trecuta, intre 30 iunie si 3 iulie, in bazinul descoperit de la Braila, s-a desfasurat Campionatul national de inot pentru copii cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani. Vremea le-a ingreunat misiunea micutilor sportivi, fiind pe aproape intreaga perioada a concursului ploaie, iar temperatura neridicandu-se la mai mult de 16-17 grade Celsius in aer.

Au participat 47 de cluburi din tara, printre care s-au numarat si CS Petrolul Ploiesti si CSS Ploiesti. Dintre acestea, cele mai bune performante le-a obtinut CS Petrolul (antrenoare Ioana Harcan), Emilia Colti Dumitrescu castigand patru medalii la individual si contribuind la inca trei medalii obtinute la probele de stafeta.

Inotatoarea de 12 ani s-a impus la proba de 200 m spate, a obtinut medalia de argint la proba de 100 m spate, iar la concursurile de la stilul liber – 100 m si 400 m – a castigat medaliile de bronz.

CS Petrolul a mai obtinut o medalie de aur la proba de stafeta 4×100 m mixt, in componenta Emilia Colti Dumitrescu, Andreea Cirstea, Roxana Tataru, Mihaela Moraru. De asemenea, in aceeasi componenta, inotatoarele ploiestene si-au mai adjudecat doua medalii de bronz, la probele de stafeta 4×100 m liber si 4×50 m liber, in ordinea Moraru, Cirstea, Tataru, Colti Dumitrescu.

De mentionat ca Mihaela Moraru a fost aproape de podiumul de premiere si in probele individuale, sosind pe locul patru la 200 m spate si pe locul cinci la 100 m spate. Cea mai buna performanta in probele masculine de la CS Petrolul i-a revenit lui Andrei Bajenaru, care s-a clasat pe locul al cincilea la concursul de 200 m mixt.
Despre rezultatele obtinute de sportivi, antrenoarea Ioana Harcan ne-a marturisit ca sunt multumitoare, echipa confirmand asteptarile pentru aceasta editie de campionat.

De la Clubul Sportiv Scolar Ploiesti s-a remarcat inotatorul Victor Coromelcea (12 ani), care si-a adjudecat doua titluri de vicecampion national, sosind pe locul doi la probele de 50 m bras si 100 m bras. Sportivul ploiestean este pregatit de profesorul Adrian Florescu.

In clasamentul pe cluburi, CS Petrolul s-a situat pe locul 11, cu 105 puncte, iar CSS Ploiesti a ocupat pozitia 28. Pe primul loc a incheiat Liceul cu Program Sportiv “Emil Racovita” Bucuresti, cu 445 puncte.
Petre APOSTOL

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Puncte de vedere (Poezii)” de Cristina HOROTAN

NAIVI De prea puține ori apropfundăm, Lăsând mintea bolnavă să ne-ndruge Idei malițioase, …