Home Turism spaţial cu nava Virgin Galactic

Turism spaţial cu nava Virgin Galactic

5 min read
0
0
279

Tot mai multi afacerişti vizionari investesc în dezvoltarea călătoriilor comerciale în cosmos. Preţurile biletelor pentru zborurile spatiale suborbitale încep să scadă, deși afacerea este abia la început. Turismul spaţial, este deja la câteva luni distanţă.

Pasagerii navetei spaţiale Virgin Galactic care va face primele zboruri suborbitale peste un an și jumătate, deja şi-au cumpărat bilete. Producătorii cred că sutele de mii de dolari pe care ceilalți pasageri le plătesc pentru un loc la bordul navetei vor contribui la crearea unui nou viitor. Pentru o scurtă călătorie, Virgin Galatic își taxează pasagerii cu 200.000 de dolari.

Scăderea preţurilor deschide lumea călătoriilor spaţiale, în care au avut acces jumătate de secol doar astronauţii profesionişti. Până acum, aproximativ 360 de pasageri şi-au cumpărat un loc la bordul navetei Virgin Galactic, iar directorul companiei, George Whiteside, crede că după prima lansare vor exista mii de înscrieri, chiar zeci de mii. Proprietarul Virgin Galactic, Sir Richard Branson, este doar unul dintre afaceriştii planetei, care au investit o parte substanţială din avere pentru a-şi asigura un loc fruntaş la privatizarea spaţiului.

Reportaj VIDEO AICI: http://www.jurnaltv.md

SURSA: http://www.jurnaltv.md

Turismul spaţial ar putea accelera schimbările climatice

Dezvoltarea şi creşterea rapidă a turismului spaţial, aşteptate în viitoarele decenii, pot accelera considerabil ritmul schimbărilor climatice din cauza dioxidului de carbon şi a funinginii de la ţevile de eşapament ale motoarelor de rachetă, potrivit unui studiu programat să apară în următorul număr al revistei Geophysical Research Letters, informează vineri (22 octombrie 2010) RIA Novosti.

Autorii studiului – Martin Ross de la Aerospace Corporation şi colegii săi – cred că în următorul deceniu numărul lansărilor turistice suborbitale va ajunge la 1.000 pe an.
‘Rachetele sunt singura sursă directă de contaminare antropogenă la altitudini de peste 22,5 km şi de aceea este important să se înţeleagă modul în care aceste emisii afectează atmosfera’, subliniază Ross, citat de serviciul de presă al American Geophysical Union (AGU).

Calculele arată că stratul subţire stratosferic de funingine rezultată în urma lansării rachetei poate duce la răcirea suprafeţei Pământului cu 0,7 grade Celsius, dar în acelaşi timp în Antarctica se anticipează că va fi mai cald cu 0,8 grade.
De pe urma rachetelor va avea de suferit şi stratul de ozon, care protejează toate formele de viaţă de radiaţiile ultraviolete extreme: în regiunile ecuatoriale, acesta va deveni mai subţire cu 1%, iar la poli – cu 10%. Efectul general, împreună cu emisiile de dioxid de carbon în urma lansării rachetei, va duce la creşterea semnificativă a cantităţii de energie solară absorbită de atmosferă şi la încălzirea acesteia.

SURSA: http://www.financiarul.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…