Home Breaking News Stiri Brasov Un peisaj de basm din Brasov, între câştigătorii National Geographic Traveler Photo Contest 2015

Un peisaj de basm din Brasov, între câştigătorii National Geographic Traveler Photo Contest 2015

4 min read
0
0
424

Un peisaj de basm surprins în satul Peştera de fotograful român Eduard Guţescu se numără printre imaginile câştigătoare ale Traveler Photo Contest 2015, o competiţie organizată de publicaţia National Geographic Traveler.

11205031_930422560368044_3140163012101605891_nIMAGINEA COMPLETĂ AICI

1544312_597068077036829_2026998687_nFotografia realizată de Eduard Guţescu în satul Peştera, judeţul Braşov, este intitulată “Land of Fairy Tales” şi a primit o menţiune specială (Merit Winner) la National Geographic Traveler Photo Contest 2015.

La această competiţie au fost înscrise peste 17.000 de imagini, fiind desemnaţi trei mari câştigători, în timp ce şapte fotografii (între care şi cea a lui Eduard Guţescu) au primit menţiuni speciale, potrivit theguardian.com.

Editorii revistei National Geographic Traveler au petrecut mai multe luni colectând şi jurizând aceste fotografii înscrise în National Geographic Traveler Photo Contest 2015, între care se numără portrete, scene în aer liber şi imagini care redau semnificaţia unor locuri din întreaga lume.

Marele premiu a fost câştigat de “Whale Whisperers”, o imagine realizată de Anuar Patjane din Mexic. În imagine este prezentată o balenă cu cocoaşă şi puiul ei nou-născut, care sunt înconjuraţi de scafandri, în Insula Roca Partida din arhipelagul Revillagigedo, Mexic, care ar putea fi înscris în patrimoniul UNESCO pentru a putea fi protejat acest habitat.

Untitled

Pe locul al doilea în această competiţie s-a situat fotografia “Gravel Workmen”, realizată de Faisal Azim din Bangladesh, iar, pe locul al treilea, s-a clasat imaginea “Camel Ardah”, de Ahmed Al Toqi din Oman.

Pe de altă parte, pe site-ul National Geographic Traveler este prezentată şi o selecţie a fotografiilor favorite ale editorilor revistei. Între acestea se numără şi “Colored smile”, de Iulia Iacoban, care prezintă un portret al unui bărbat care participă la un festival de obiceiuri şi tradiţii de iarnă din Botoşani, “Romanian ballad”, de Felicia Simion, care surprinde imaginea unui băiat de şase ani care imită un păstor, în localitatea Diosti, judeţul Dolj, şi “Romanian sheppard calms his horses”, de Silviu-Florin Salomia, care îl prezintă pe un păstor român din Orşova, ce încearcă să îşi calmeze cei doi cai.

National Geographic Traveler este o revistă cu profil turistic publicată de National Geographic Society în SUA. Revista a fost lansată în 1984 şi are mai multe ediţii internaţionale.

SURSA: http://www.mediafax.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…