Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Violonistul Alexandru Tomescu, cetatean de onoare al orasului Busteni, ovationat in Coreea de Sud

Violonistul Alexandru Tomescu, cetatean de onoare al orasului Busteni, ovationat in Coreea de Sud

4 min read
0
0
329

Celebrul violonist român Alexandru Tomescu a oferit astăzi, 3 iulie 2012, un concert inedit vizitatorilor pavilionului României la Expoziţia internaţională de la Yeosu

Vizitatorii prezenţi într-un număr foarte mare  la  primul spectacol al violonistului român, din cadrul pavilionului României la EXPO 2012, au aplaudat îndelung virtuozitatea artistului român, care a interpretat „Capriciile” lui Niccolo Paganini.

Alexandru Tomescu va continua în această săptămână seria concertelor oferite publicului care vizitează pavilionul României la expoziţia internaţională de la Yeosu.

După peste 1500 de concerte în întreaga lume, aflat pentru a zecea oară în Republica Coreea, însă pentru prima dată la expoziţia de la Yeosu, Alexandru Tomescu a fost încântat de reacţia publicului.

După vizionarea pavilionului şi primul contact cu publicul de la Expo Yeosu, Alexandru Tomescu a declarat: „Sunt încântat să mă aflu atât de aproape de un public cu care sunt extrem de familiarizat, în urma numeroaselor concerte pe care le-am avut la Seoul, Busan, Daegu, Kyeongju sau Suwon. Spre deosebire de sălile de concert, spaţiul de aici, din interiorul expoziţiei de la Yeosu, îţi permite o interacţiune mult mai naturală şi directă cu publicul, mai ales atunci când mă adresez direct în limba coreeană. Este întotdeauna minunată reacţia omului din orice loc din lume la muzică şi mă bucur că le pot prezenta coreenilor un fragment dintr-unul din cele mai de succes proiecte ale mele, „Paganini – înger sau demon?”.

Evenimentele vor continua în cadrul pavilionului României la Yeosu, unde ţara noastră este prezentă cu un concept inedit creat în jurul „Deltei Dunării”,  prezentat prin intermediul tehnologiei de ultimă generaţie, concept care se încadrează perfect în tematica expoziţiei – „The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities”.

Fotografii de la concertul artistului român, informaţii actualizate şi imagini video privind participarea României la expoziţia de la Yeosu se regăsesc pe site-ul oficial al Pavilionului României la Expo Yeosu 2012: http://www.royeosu2012.ro/ şi în cadrul secţiunii dedicate expoziţiei de pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/expo-2012.

SURSA: http://ph-online.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…