Home Breaking News Stiri Exclusive Viorel VINTILA – “Lucian Bute un BUN national !”

Viorel VINTILA – “Lucian Bute un BUN national !”

4 min read
0
0
368

Lucian Bute is the man! Bute si-a mai pus pe butuci un adversar si si-a adaugat pe centura sa de campion inca o crestatura, cea de-a 30-a, in cariera sa impresionanta de boxer profesionist! Lucian Bute ramane campion mondial la box!

A batut pana acum tot ce i-a iesit in cale,unii au fugit si nu au vrut sa se bata cu el, urmeaza examenul final, cand o data pentru totdeauna le va pune botnita celor care ii contesta valoarea si lipsa de parteneri pe masura -meciul cu castigatorul din Super Six!.

Un om de o rara modestie, un caracter cu “C” mare, un sportiv de exceptie, care de fiecare data cand boxeaza, ne face sa ne simtim romani cu adevarat!

Bute, este un erou nu numai in Romania, dar si in Canada, tara sa de adoptie care il idolatrizeaza si il trateaza ca pe unul de al lor. Cuvintele sunt de prisos pentru a-l caracteriza pe Lucian, acest bun national romanesc care face cinste Romaniei…acum putem adauga pe langa Hagi, Nadia, Ilie Nastase sau Ivan Patzaichin si numele lui Bute, pe lista Hall of Fame a Romaniei, un nume de care se va mai auzi pentru inca multi ani buni.

O raza de speranta, cateva momente de fericire, o licarire de patriotism,un exemplu de modestie si o demonstratie de arta pugilistica de mare clasa, au fost ingredientele de baza care ne-au fost servite de acest mare campion mondial la box, Lucian Bute!

Bute scoate Romania in lume pe usa din fata si ne face sa ne bucuram ca suntem romani. Desi se antreneaza de ani buni in Canada, unde este un idol, Bute a ramas un roman adevarat.
Daca am mai avea vreo cativa ca el, Romania ar putea iesi din criza, cel putin la nivel de imagine…Bute este un exemplu de comportament, un patriot cu litera mare, un om de un caracter rar intalnit si o valoare nationala, un bun national cu care ne mandrim…

Bute este campionul mondial nu numai al boxului, dar si al iubirii fata de tara, al respectului fata de romani si este o rara avis ca mod de comportament in ring si in afara ringului.

Daca Lucian nu s-ar fi nascut, ar fi trebuit inventat…avem nevoie de oameni ca Lucian…un om care trebuie pus pe piedestal si tratat ca un cristal de o calitate execeptionala. Sa ne bucuram toti romanasii, de aceste momente unice oferite de Lucian, sa apreciem caracterul de mare clasa al lui Lucian si sa fim mandri ca suntem compatrioti cu o valoare mondiala!

Lucian , noi, romanasi de pretutindeni, te iubim si te respectam!

Viorel VINTILA

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…