Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Cupa Alexandros la şah rapid şi-a desemnat câştigătorii

Cupa Alexandros la şah rapid şi-a desemnat câştigătorii

4 min read
0
0
219

Peste 60 de şahişti, cu vârste cuprinse între 5 şi 80 de ani, au participat, duminică (20 noiembrie 2011), la întrecerile primei ediţii a Cupei „Alexandros Buşteni” la şah rapid pe echipe mixte.

Concursul, organizat de Ion Nicolae, a strâns laolaltă iubitori ai acestui sport din Buşteni, Sinaia, Proviţa de Sus, Câmpina, Breaza, Moreni, Târgovişte şi Bucureşti. Pe prima poziţie s-a clasat echipa Chindia Târgovişte, urmată de echipa Alexandros Buşteni, iar locul III a revenit echipei Flacăra Moreni. În afara acestora, a mai fost premiată echipa de copii Caraimanul Buşteni. Premiile (cupe, diplome, dar şi sume de bani) au fost oferite, în cadrul unei frumoase festivităţi, de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin.

Şahiştii iubesc Buşteniul

Acesta a fost motto-ul primei ediţii a Cupei Alexandros la şah, care s-a desfăşurat, în week-end, la Buşteni. Cei 60 de participanţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 80 de ani, au format 12 echipe mixte şi şi-au pus în valoare inteligenţa pentru a obţine cel mai bun rezultat.
Concursul a fost organizat de Ion Niculae şi a strâns iubitori ai acestui sport din Buşteni, Sinaia, Proviţa de Sus, Câmpina, Breaza, Moreni, Târgovişte şi Bucureşti. „Am organizat această competiţie cu ajutorul domnului primar Emanoil Savin. Cele 12 echipe joacă şah rapid, fiecare partidă are doar zece minute. Până acum, toţi jucătorii sunt mulţumiţi şi joacă foarte frumos. Avem onoarea să avem alături de noi şi trei şahişti care au jucat în echipe mari, care deja se află pe primele locuri în competiţie” a spus Ion Niculae, organizatorul competiţiei.
Prima poziţie în clasament a revenit echipei Chindia Târgovişte, urmată de echipa Alexandros Buşteni, iar locul III a revenit echipei Flacăra Moreni. Organizatorii au oferit diplome, cupe şi premii în bani celor mai buni, în cadrul unei festivităţi de premiere. Sumele au fost cuprinse între 200 şi 500 de lei, în funcţie de locul ocupat.
Premiile au fost oferite de primarul oraşului Emanoil Savin, care a fost încântat de ideea organizării cupei la şah. „Prima ediţie a Cupei Alexandros la şah a avut participanţi din trei judeţe, iar scorurile au fost strânse. Oraşul nostru a participat şi cu o echipă formată din copii cu vârste între opt şi zece ani, pentru care am avut o diplomă specială. Vrem să încurajăm şi să atragem tineretul în acest sport, care pune în valoare inteligenţa”, a spus Emanoil Savin.

Claudia BÂRLĂ

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

STATIUNEA BUSTENI – CAPITALA ALPINISMULUI ROMANESC, A TINERETULUI SI TURISMULUI MONTAN

Dragi locuitori ai orasului BUSTENI, Vin in fata voatra, pentru a doua oara, ca si candida…