Reteta:

medalion de porc umplut cu mar si salvie

Petre, bucatar-sef la restaurantul Cautis din Azuga, a pregatit la Euforia TV o reteta de medalion de porc umplut cu mar, miere si salvie.

Ingrediente:

– muschi de porc;

– mere;

– miere;

– salvie;

– vin alb;

– ulei de masline;

– sare, piper.

Preparare:

Se ia o bucata de muschi de porc mai groasa, de 200 de grame, si i se face o crestatura in interior, ca un buzunar. Se asezoneaza cu sare si cu piper, apoi se toaca marunt cateva frunze de salvie si se scoate miezul unui mar, care se taie apoi in doua.

Marul se face apoi cubulete, dupa care se amesteca impreuna cu salvia. Cu acest amestec se umple fileul de porc, si se taie cateva felii de mar, pentru a fi caramelizate in unt si vin alb.

Se pune fileul de porc in ulei de masline incins, pe ambele parti, apoi, in alta tigaie, se caramelizeaza feliile de mar, in miere, vin alb sec.

Se pune apoi fileul de porc intr-o tava unsa cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu, si se baga la cuptor, 15 minute la 165 de grade. Pofta buna!

SURSA: http://www.a1.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…