- 1-2 bucăţi piept pui,
- 2 morcovi,
- 1 ceapă,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- 1 ţelină mică,
- 200 g smântână,
- 2 ouă,
- 3-4 căţei usturoi,
- 1 legătură de pătrunjel,
- sare,
- oţet sau lămâie pentru acrit
Mod de preparare:
Pieptul de pui se pune întreg la fiert în apă. Se ia spuma, iar când nu se mai este spumă se adaugă legumele curăţate şi tăiate bucăţi.
Se lasă la fiert până se înmoaie, se scot din zeama în care au fiert; pieptul de pui se taie fâşii subţiri şi se pune în zeama rămasă iar legumele se pasează şi se adaugă şi ele în oală.
Se mai lasă 5 minute, până dau în primul clocot. Ouăle se bat bine cu smântâna iar peste ele se adaugă un polonic cu supă şi apoi se pun în oală.
Usturoiul se pisează şi se adaugă în oală. Se adaugă sare şi oţet după gust. Oala se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tocat fin.
POFTĂ BUNĂ!