Home Breaking News Stiri Brasov Satul Olimpic din 2013 va fi în Poiana Braşov

Satul Olimpic din 2013 va fi în Poiana Braşov

6 min read
0
0
486

Tot aici se va amenaja şi al doilea patinoar …

In data de 23 septembrie 2011, la şedinţa Comitetului de Organizare al Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) s-au pus la punct ultimele detalii cu privire la cel mai mare evenment sportiv găzduit de România.

Membrii comitetului au discucat şi despre locaţia celui de al doilea patinoar necesar pentru FOTE. „Amplasamentul din Poiana Braşov fi adus la standardele corespunzătoare. Vom rezolva problemele de natură juridică de acolo şi va fi gata la timp. Dacă nu, avem două variante de rezervă, patinoarul din cartierul Răcădău sau cel de sub Tâmpa”, a menţionat George Scripcaru, citat de mytex.ro.

S-a hotărât mutarea întrecerii de schi fond la Râşnov. Iniţial, staţiunea Buşteni primise fondurile pentru organizarea întrecerii, însă cei de acolo nu au reuşit să construiacă o pârtie la standarde cerute de competiţie. Bugetul competiţiei este de 18.377.874 de lei, aproximativ 4.8 milioane de euro, la care se adaugă veniturile din taxe directe, aproximativ 980.000 de euro.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uUerjLSiouc

George Scripcaru, a declarat, ieri, în cadrul Braşov Business Days, că Braşovul şi-ar putea prezenta candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022. „Am discutat cu preşedintele Comitetului Olimpic Român, Octavian Morariu, şi cu şeful Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, şi am convenit ca în cazul în care Festivalul Olimpic al Tineretului European, pe care îl organizăm în 2013 iese bine să depunem candidatura Braşovului pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022”, a spus Scripcaru.

Primarul a anunţat că speră ca până în iarna acestui an să se finalizeze lucrările de construcţii la domeniul schiabil, astfel încât să nu mai fie necesar „ca românii să plece în Austria sau în alte ţări pentru a schia”. „România poate mai repede să organizeze o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă decât una de vară”, a mai spus Scripcaru, acesta apreciind că o posibilă candidatură a Braşovului va atrage mai multe investiţii în infrastructură în zona de centru a ţării.

Scripcaru a declarat că Poiana Braşov va deveni cea mai importantă staţiune din România în ceea ce priveşte turismul din sezonul rece în urma investiţiilor de 30 de milioane de euro susţinute de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi de Primăria Braşov, urmând să aibă 20 de kilometri de pârtii care vor corespunde standardelor internaţionale. „Ne gândim şi la amenajarea unui Centru de Agrement care să facă Poiana Braşov atractivă şi vara, nu numai iarna. În acest sens vom investi 8 milioane de euro într-un astfel de centru, precum şi alte şase milioane de euro într-un parking la intrarea în staţiune, astfel încât cei care vin în vizită să îşi poată lăsa maşinile”, a mai spus sursa citată.

„Mercedes nu a mai venit la Braşov din cauza infrastructurii”
În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, primarul Braşovului a spus că speră ca în cel mai scurt timp să se dea drumul la licitaţie pentru porţiunea de autostradă Comarnic – Braşov – Codlea – Făgăraş, astfel încât să se poată atrage mai mulţi investitori către judeţ. „Braşovul a pierdut foarte mulţi investitori din cauza faptului că nu am avut o infrastructură bine pusă la punct. Mercedes, când a vrut să deschidă o fabrică în România, luase în discuţie posibilitatea deschiderii ei la Braşov, dar din cauza lipsei infrastructurii a ales să investească în Ungaria”, a declarat George Scripcaru.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…