Home Breaking News Stiri interne Constantin Brâncuși, omagiat la 137 de ani de la naștere

Constantin Brâncuși, omagiat la 137 de ani de la naștere

3 min read
0
0
449

Astăzi, de la ora 18.30, la Cinema Scala din Bucureşti, va avea loc un eveniment dedicat vieţii şi creaţiei marelui artist român, Constantin Brâncuşi, la 137 de ani de la naşterea sculptorului.

Programul va cuprinde mărturii inedite despre viaţa şi opera marelui artist, evocări, proiecţii şi selecţiuni din filme documentare.

Cei prezenţi vor putea viziona şi expoziţia fotografică a lui Ştefan Mihăilescu, cu reproduceri ale operei brâncuşiene şi fotografii din drumul parcurs de scriitorul Laurian Stănchescu de la Hobiţa până la Paris.

Scriitorul Laurian Stănchescu, iniţiatorul demersului repatrierii osemintelor lui Brâncuşi, va prezenta o scurtă istorie a destinului tragic trăit de sculptorul român şi preocuparea sa pentru împlinirea ultimei dorinţe a artistului, care mărturisea: „Mor cu sufletul neîmpăcat, că nu pot să-mi dau sufletul în ţara mea şi voi putrezi în pământ străin, departe de fiinţa cea mai dragă, mama mea”.

Actriţa canadiană de origine română Claudia Motea va susţine un recital „Remember Brâncuşi”, alături de Roxana Croitoru şi Radu Zătreanu. De asemenea, vor cânta soprana Felicia Filip, alături de Radu Fornea şi formaţia etno-rock K1, Cornelia Tihon şi violonistul Cătălin Popa. La eveniment au fost invitaţi artişti, oameni de cultură şi politicieni.

Citiţi mai mult: EVZ.ro http://www.evz.ro

Un OMAGIU artistic adus de scriitor-compozitorul Marin Voican Ghioroiu alaturi de soprana Rodica Anghelescu

Link-uri pentru SERIALUL “Ne vedem la Paris” publicat, in PREMIERA ABSOLUTA in Revista Online “Totpal’s Daily News”:

INTRODUCERE

EPILOG

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…