Home Reteta de week-end: Ciuperci umplute cu ficăţei

Reteta de week-end: Ciuperci umplute cu ficăţei

3 min read
0
0
240

V-a fost dor de reţetele Expresului? Sunt sigură că da. Vă plac ficăţeii de pui? Dar ciupercile? Mie îmi plac ambele, aşa că m-am decis să le combin pentru a crea un gust unic. Dacă ficăţeii de pui nu sunt chiar preferaţii voştri, îi puteţi înlocui cu piept sau pulpe dezosate de pui. Aşadar, la treabă!

Ingrediente:

– 6-7 ciuperci champignon mari (din cele pentru grill)

– 500g ficăţei de pui

– o legătură de ceapă verde sau o ceapă normală

– un ardei gras

– 3 linguri smântână

– 150g brânză burduf

– 150g caşcaval dat pe răzătoare

– 5 linguri ulei de măsline

– sare, piper, mix de condimente pentru pui

Mod de preparare:

1. Am început cu ficăţeii, pe care i-am spălat bine, i-am curăţat, apoi i-am amestecat cu uleiul de măsline, sare, piper şi condimente pentru pui (astea toate le punem după gust), după care i-am tras la tigaie până s-au rumenit frumos, 8-10 minute la foc mediu. Apoi i-am lăsat să se răcească puţin şi i-am tăiat mărunt.

2. Am călit apoi în puţin ulei de măsline ceapa tocată mărunt (cu tot cu frunze) şi ardeiul gras, apoi le-am amestecat cu ficăţeii cubuleţe, brânza de burduf şi smântâna. Umplem ciupercuţele, le punem caşcaval şi le dăm la cuptorul încins la 180 de grade, 10-15 minute, până se rumenesc. Pentru un plus de gust, puteţi să stropiţi ciupercile cu ulei de măsline şi să le condimentaţi uşor, înainte de a le umple, cu sare şi piper sau ierburi aromatice.

Puteţi să-i serviţi alături de o salată de pui cu dressing de iaurt.

Poftă bună!

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alege adezivul potrivit pentru lemn – obtine imbinari sigure si de calitate inca de la prima aplicare

Spre deosebire de alte materiale din sfera constructiilor, lemnul necesita un grad mai spo…