V-a fost dor de reţetele Expresului? Sunt sigură că da. Vă plac ficăţeii de pui? Dar ciupercile? Mie îmi plac ambele, aşa că m-am decis să le combin pentru a crea un gust unic. Dacă ficăţeii de pui nu sunt chiar preferaţii voştri, îi puteţi înlocui cu piept sau pulpe dezosate de pui. Aşadar, la treabă!

Ingrediente:

– 6-7 ciuperci champignon mari (din cele pentru grill)

– 500g ficăţei de pui

– o legătură de ceapă verde sau o ceapă normală

– un ardei gras

– 3 linguri smântână

– 150g brânză burduf

– 150g caşcaval dat pe răzătoare

– 5 linguri ulei de măsline

– sare, piper, mix de condimente pentru pui

Mod de preparare:

1. Am început cu ficăţeii, pe care i-am spălat bine, i-am curăţat, apoi i-am amestecat cu uleiul de măsline, sare, piper şi condimente pentru pui (astea toate le punem după gust), după care i-am tras la tigaie până s-au rumenit frumos, 8-10 minute la foc mediu. Apoi i-am lăsat să se răcească puţin şi i-am tăiat mărunt.

2. Am călit apoi în puţin ulei de măsline ceapa tocată mărunt (cu tot cu frunze) şi ardeiul gras, apoi le-am amestecat cu ficăţeii cubuleţe, brânza de burduf şi smântâna. Umplem ciupercuţele, le punem caşcaval şi le dăm la cuptorul încins la 180 de grade, 10-15 minute, până se rumenesc. Pentru un plus de gust, puteţi să stropiţi ciupercile cu ulei de măsline şi să le condimentaţi uşor, înainte de a le umple, cu sare şi piper sau ierburi aromatice.

Puteţi să-i serviţi alături de o salată de pui cu dressing de iaurt.

Poftă bună!

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Veronica BALAJ: În suflet cu poezia din două țări – Amalia ACHARD, Franța

În legătură permanentă cu poezia română, Amalia Achard o translează, prelungindu-i expresi…