V-a fost dor de reţetele Expresului? Sunt sigură că da. Vă plac ficăţeii de pui? Dar ciupercile? Mie îmi plac ambele, aşa că m-am decis să le combin pentru a crea un gust unic. Dacă ficăţeii de pui nu sunt chiar preferaţii voştri, îi puteţi înlocui cu piept sau pulpe dezosate de pui. Aşadar, la treabă!
Ingrediente:
– 6-7 ciuperci champignon mari (din cele pentru grill)
– 500g ficăţei de pui
– o legătură de ceapă verde sau o ceapă normală
– un ardei gras
– 3 linguri smântână
– 150g brânză burduf
– 150g caşcaval dat pe răzătoare
– 5 linguri ulei de măsline
– sare, piper, mix de condimente pentru pui
Mod de preparare:
1. Am început cu ficăţeii, pe care i-am spălat bine, i-am curăţat, apoi i-am amestecat cu uleiul de măsline, sare, piper şi condimente pentru pui (astea toate le punem după gust), după care i-am tras la tigaie până s-au rumenit frumos, 8-10 minute la foc mediu. Apoi i-am lăsat să se răcească puţin şi i-am tăiat mărunt.
2. Am călit apoi în puţin ulei de măsline ceapa tocată mărunt (cu tot cu frunze) şi ardeiul gras, apoi le-am amestecat cu ficăţeii cubuleţe, brânza de burduf şi smântâna. Umplem ciupercuţele, le punem caşcaval şi le dăm la cuptorul încins la 180 de grade, 10-15 minute, până se rumenesc. Pentru un plus de gust, puteţi să stropiţi ciupercile cu ulei de măsline şi să le condimentaţi uşor, înainte de a le umple, cu sare şi piper sau ierburi aromatice.
Puteţi să-i serviţi alături de o salată de pui cu dressing de iaurt.
Poftă bună!