Despre mine

Salutare,

Doresc sa va impartasesc, ca pe o urare,  deviza dupa care imi conduc si controlez viata de mult timp: „Citius, Altius, Fortius! ” propusa de baronul  Pierre de Coubertin, la Sorbona  acum peste 100 de ani. Voi prezenta mai jos cateva lucruri atat despre mine cat si despre persoanele cele mai importante din viata mea.

Ma numesc Mihai Mircea Totpal si doresc prin intermediul acestei pagini sa  scriu, pentru cei care nu ma cunosc, cateva cuvinte atat despre mine cat si despre persoanele cele mai importante din viata mea. M-am nascut in 4 februarie 1975, locuiesc in Busteni, cartier Poiana Tapului, sunt manager general si asociat (detinand in prezent 50% din actiuni) la Agentia Imobiliara MERVANI Invest” SRL, past president “ROTARY Club Valea Prahovei” si presedinte al Partidului ECOLOGIST Roman, filiala judetului Prahova precum si a orasului Busteni.

In luna februarie 1996 am cunoscut-o pe RALUCA Mihaela Tomescu (nascuta in Busteni pe 15.01.1979) care 7 ani mai tarziu (23 august 2003) mi-a devenit soție. Raluca este persoana cea mai importanta din viata mea alături de fiul nostru MARIO Cristian Totpal care s-a nascut, in preajma Sfintei Sarbatori a Craciunului, pe 12 decembrie 2006 si surioara lui SARA Maria Totpal, nascuta chiar in ziua de Bunavestire (Blagoveştenie), pe 25 martie 2014.

family

Ce imi place sau nu imi place,

Sunt foarte multe lucruri care imi plac insa cel mai mult imi iubesc familia si activitatea profesionala. Sunt foarte mandu de faptul ca locuiesc in orasul BUSTENI, pe Valea Prahovei si sunt pasionat de orice tine de domeniul social, economic  si cultural-artistic. Imi place sa cunoasc oameni de orice varsta, sa comunic prin orice mijloace si sa descopar in permanenta lucruri noi despre tot ce ne inconjoara si ne influenteaza viata.

Hobby-ul meu principal tine de domeniul informatic, pornind de la explorarea fanscinantei lumi virtuale in care se patrunde prin portile Internetului si pana la  utilizarea universului off-line al aplicatiilor si soft-urilor de prelucrare grafica foto & video, tehno-redactare computerizata, gestionare, analiza  si interogare baze de date. Imi place mult natura, istoria, filozofia si tot ce tine de frumos prin traditii, cultura si arta. Apreciez cel mai mult onestitatea si curajul la oameni, cred in destin si in Dumnezeu, sunt crestin-ortodox practicant.

Cel mai mult in aceasta Lume detest minciuna, meschinaria si neseriozitatea oamenilor. Nu imi place deloc falsitatea sau duplicitatea intr-o relatie, fie ea sociala sau profesionala. Evit, pe cat posibil, oamenii care demonstraza  inconsecventa in idei si fapte, pe cei lacomi si pe cei aroganti.

Despre activitatea profesionala,

In prezent sunt manager general in cadrul Agentiei Imobiliare „Mervani Invest” (www.mervani.ro ) din Valea Prahovei, pe care am  infintat-o in 2003 impreuna cu alti doi asociati.

13015369_1046139215445964_8993660161307293904_n

Pana la inceputul acestui am fost si administrator (unic-asociat) al firmei „Totpal M Services”, infintata in anul 2010 si care se ocupa cu inchirierea si administrarea de imobile proprii in Sinaia si Busteni. Din luna aprilie 2013 am fost, pentru 2 ani, general manager al Hotelului Alexandros *** din Busteni, . In perioada 2012 – 2013 am indeplinit si functia de director general al Centrului Regional de Resurse in Turism, deschis in Busteni, ocupandu-ma cu formarea, calificarea si specializarea de personal pentru domeniul turistic.

Mai multe detalii despre activitatea profesionala pot fi regasite intr-un ARTICOL aparut in ZIARUL “Adevarul de Seara Ploiesti”, Rubrica “Portret”, pagina 16 /22.02.2011

mihai-ziar-2-568x223

<<< CLICK AICI! >>>

?????????????

Din 2004 si pana in anul 2009, cand sa luat decizia suspendarii temporare a activitatii, am coordonat in calitate de director si Agentia de Turism „Mervani Travel” care se ocupa cu furnizarea de pachete turistice atat in tara cat si in strainatate avand in acelasi timp si  implicare in piata mass-media locala prin televiziunea „Mervani TV” si diverse publicatii. Agentia va fi redeschisa curand prin decizia asociatilor Mervani.

O provocare interesanta pentru mine a fost si un alt  job pe care l-am acceptat in regim part-time din partea „Alliantz-Tiriac Asigurari”, indeplinid functia de unit manager pentru zona Valea Prahovei si avand responsabilitatea realizarii unei echipe de consulatanti specializati in vanzarea de asigurari de viata si nu numai.

In anul 2007 am infiintat, impreuna cu un alt asociat, o societate comerciala numita „IPod & Gadget Space SRL” prin intermediul careia am deschis in Busteni un magazin specializat in vanzarea de birotica, papetarie, electronice, consumabile, componete si accesorii IT pe care, din pacate, criza economica nationala si mondiala ne-a fortat sa il inchidem.

Prima societate comerciala infintata de mine a fost „Kogaion SRL”, in anul 2000, prin intermediul careia am desfasurat activitati de desfacere en detail, prin magazine specializate, de produse alimentare si nealimentare. Din anul 2008 , cei doi asociati (eu si sotia mea), am decis suspendarea activitatii pentru o perioada determinata de timp.

In perioada  1994 – 2003  am indeplinit, in acelasi timp sau succesiv,  mai multe functii pornind de la muncitor calificat si pana la posturi de conducere: electrician si laborant analize fizico chimice – Fabrica de Postav Azuga,  coordonator de programe – Centrul Romana de Mediu, analist prigramator – Liceul Busteni, sef serviciu aprovizionare/desfacere – Reiman Com Busteni, sef de unitate – Complexul Turistic Gura Giham Busteni, director executiv – Consortiul Local Busteni si director de marketing – Hotelul Mary Busteni.

Imi aduc aminte de faptul ca de cand eram foarte mic le spuneam parintilor mei ca eu imi doresc sa lucrez intr-un birou mare si sa am multi oameni in jurul meu. Pe vremea aceea acest lucru parea orecum imposibil pentru ca vremurile impunea invatrea unei meserii si angajarea imediata intr-una din inteprinderile din zona. De aceea, dupa primi doi ani de liceu, am fost nevoit sa fac scola profesionala de electrotehnica si sa ma angajez la Fabrica de Postav din Azuga.

Educatie si activitate comunitara,

Nu m-am inpacat nici o clipa cu gandul ca va trebui sa ies la pensie din acea fabrica si ulterior am intraznit sa ma gandesc mai departe la cariera mea. Am terminat in paralel cu serviciul liceul la seral (profil Chimie) si Scoala Postliceala de Turism obtinand specializarea de tehnician prestari servicii turistice . Dupa ce am satisfacut stagiul militar obligatoriu si incepusem pregatirile pentru examenul de admitere la Facultatea de Kinetoterapie din cadrul ANEFS Bucuresti am avut marea oportunitate sa cunosc niste oameni deosebiti care faceau parte dintr-o organizatie neguvernamentala de protectia mediului – Tineretul Ecologist din Romania, care deschideau in acea perioada la Busteni Centrul Roman de Mediu (CRM).

Am intrat in acea organizatie ca si voluntar si din acel moment, cu sprijinul presedintelui organizatiei (devenit ulterior mentorul meu), am reusit sa urc treapta cu treapta etapele de evolutie in cariera mea profesionala. Am fost membru simplu, coordonator de teren, coordonator de programe si la doar 23 de ani aveam onoarea sa primesc functia de  director executiv al CRM. Marele avantaj al meu in acea vreme a fost faptul ca am avut ocazia sa particip la foarte multe cursuri pe diverse tematici, sa cunoasc foarte multi oameni deosebiti si sa obtin cateva burse de studiu in strainatate. Am cunoscut si lucrat mult timp cu voluntari Peace Corps, BTCV Anglia, Universitatea Populara din Germania, departamentul Muncii din Statele Unite si multi altii. Mi-am inbunatatit bagajul de cunostinte cu domenii ca eco-turism, agricultura organica, surse alternative de producere a energiei solare si eoliene, monitorizare si cercetare cadru natural si antropic, atragere si utilizare fonduri PHARE, menagement de proiect, dezvoltare durabila si tot ce putea fi conex termenului de ecologie. Tot atunci am invatat sa descopar tainele PC-ului si mi-am inbunatatit cunostintele de limbi straine.

Dupa ce am avut cateva tentative nefinalizate (din cauza timpului si programului) de a incepe si termina o forma de invatamant superior, trecant pentru cateva luni prin Universitatea Romano Americana Bucuresti – sectia Semiologie si Universitatea „Dunarea de jos” Galati – Facultatea de Litere, am decis sa urmez cursurile Academiei de Studii Economice Bucuresti unde am reusit sa termin toti cei 4 ani. Inca din timpul facultatii am „prins gustul” afacerilor si m-am lansat in aceasta lume extrem de grea dar care poate aduce si satisfactii pe masura.

Despre afacerile mele (Compania Mervani),

Domeniul turistic a fost si este un sector de activitate unde ma simt foarte bine si fac cu multa placere aceasta munca. Imobiliarele, in schimb, au fost o totala necunoscuta pentru mine in momentul in care am decis, impreuna cu cei doi asociati ai mei, sa „luam taurul de coarne” si sa patrundem in aceasta piata destul de inchisa dar exclusivista. Se pare ca momentul ales de noi a fost unul extrem de prielnic (vezi piata imobiliara 2004 – 2008) iar  experienta capatata in activitatile economice precedente ne-am ajutat ca incet, incet sa devenim una din cele mai importante companii de profil din zona. Secretul succesului a constat in unitatea asociatilor, seriozitatea fata de clienti, imaginea si identitatea firmei, investirea profitului si dezvoltarea permanenta a resurselor umane.

Pot afirma cu toata fermitatea ca nu este deloc usor sa fi cel mai bun. Aceasta eticheta in primul rand te obliga sa tii in permanenta stacheta ridicata privind calitatea serviciilor prestate si sa urmaresti indeaproape evolutia concurentei. Extrem de important, intr-o piata atat de dinamica, este sa dispui de capacitatea de generare a unei idei noi de fiecare data si  sa ai dibacia de a stabili echilibrul esential intre cerere si oferta.

Cunoasterea in detaliu a tipologiilor de clienti, abilitatile de comunicare si negociere, sarmul personal si puterea de transmitere a increderii sunt elementele vitale de supravietuire in piata imobiliara. Faptul ca sumele rulate in cadrul tranzactiilor sunt, de obicei, foarte mari si mentalitatea generala a omului presupune o grija suplimentara, dar justificata, in cazul achizitiei/vanzarii unui imobil, duce inevitabil la o prudenta si o reticienta  exagerata in luarea deciziei finale a tuturor clientilor. Aici intervine arta si maestria agentului imobiliar de a convinge fiecare parte implicata in tranzactie sa spuna DA si sa nu fie macinati de remuscari ulerioare.

Poate ca lucrul cel mai important, care a facut diferenta intre noi si concurenta, este construirea, inca de la infintare, a identitatii si brand-ului Mervani tinand cont de toate regulile de marketing cu incidenta in domeniul imobiliar. De la identificarea culorilor marci, realizarea siglei, a sloganului, a materialelor tiparite, inregistrate sau filmate de reclama si publicitate si pana la realizarea site-ului de prezentare, asocierile si parteneriatele incheiate, achizitia si intretinerea flotei auto, construirea si decorarea sediilor, toate aceste lucruri au contribuit,  alaturi de calitatea echipei si a serviciilor prestate, la creerea un unui NUME cu rezonanta in piata imobiliara din Valea Prahovei. Toate acestea au necesitat in primul rand o foarte mare incredere in dezvoltarea afacerii, investitii financiare majore permanente si foarte multa implicare din partea asociatilor si  timp acordat nelimitat. „Investeste in viitor!”, sloganul Agentiei Mervani este un imbold atat pentru clienti dar si o incurajare permanenta pentru noi si echipa noastra.

Follow-up-ul si primirea feedback-ului sunt, pentru noi,  ingredientele indispensabile pentru asigurarea perenitatii unei afaceri in domeniul imobiliar si presupune o pregatire si adaptare, la noile conditii de piata, permanenta.

Materia prima, in aceasta „fabrica de vise devenite realitate”, este omul. Omul care la inceput, in acceptiunea noastra, este un simplu „suspect”, apoi devine cu timpul „prospect” si abia la final, cand ne strangem mainile satisfacuti si ne felicitam reciproc, devine „client”. Partea frumoasa a acestei afaceri este ca odata ajuns client, omul devine, aproape automat , un membru al frumoasei familii Mervani si un prieten adevarat.

Daca este vanzator, mai intai, ne face sa intelegem „viata” imobilului pe care urmeaza sa il parasesca si apoi ne cere sfatul in ceea ce priveste plasamentele financiare ulterioare facute din sumele dobandite. Pastreaza legatura cu noi ulterior pentru a fi in permanenta informat in legatura cu evolutiile din piata si, daca nu isi doreste sa plece din zona, mai devreme sau mai tarziu, va indeplini cu siguranta si statutul de cumparator.

Daca este cumparator, devine deja „vecinul” nostru care ne cere imprumut un patent sau o ruleta, ne roaga sa ii platim un impozit sau factura la utilitati, ne lasa in grija, din cand in cand, plantele din casa si centrala termica sau ne consultam in legatura cu piata de materiale de constructii din zona, cu pretul obtinut la inchirieri sau unde este mai ieftina painea si apa plata.

Orice statut ar fi indeplinit in cadrul tranzactiei Clientul nostru, este felicitat cu ocazia diverselor sarbatori, are la indemana toate numerele noastre de telefon si adresele de blog unde ne poate gasi, usa Agentiei este mereu deschisa pentru ei si un ceai cald iarna sau o cafea fierbinte langa ziarul de dimineata  primesc oricand ajung „acasa” la Mervani.

Nu am implinit inca 12 anisori dar familia noastra numara deja cateva sute de clienti dar si mii de prieteni mai apropiati sau mai indepartati de frumoasa zona Vaii Prahovei.

Prima activitate conexa activitatii exclusive de vanzare imobiliara a fost cea care a inclus segmentul inchirierilor pe termen lung a imobilor, aflate sau nu, la vanzare. Doar de cativa ani aceasta activitate pare sa ocupe un segment destul de important din piata imobiliara. Inchirierea a fost si segmentul de activitate care a facut link-ul permanent cu activitatea Agentiei de Turism „Mervani Travel” prin care se putea asigura inchirierea pe termen scurt si in regim hotelier a imobilelor care se pretau pentru asa ceva.

O activitate conexa care a fost de altfel si argumentul final privind pozitia Mervani Invest in topul firmelor din Prahova a constat in investitiile majore facute in constructia de imobile avand calitatea de developer local. Vanzarea, inca de la primul proiect, a tuturor imobilelor de la stadiu de plansa si macheta a contribuit major la intarirea convingerii ca facem ceea ce trbuie.

Odata incheiate lucrarile si tranzactiile pe imobilul nou construit apare ca o necesitate un nou segment de activitate conex activitatii imobiliare, respectiv administrarea ulterioara a imobilelor. Astfel ne-ma facut intrarea si in acest segment nou de piata, asigurand administrarea, in prima faza, doar imobilelor construite in cadrul proiectelor Mervani si urmand sa dezvoltam gama de servicii oferita catre potentiali clienti.

Alte servici conexe activitatii imobiliare au presupus identificarea si stabilirea unor parteneriate cu firme din diverse domenii cum ar fi: evaluare imobiliara, cadastru si topometrie, arhitectura si  amenajari interioare, mobila, decoratii si landscaping, transport, reparatii si interventii directe, protectie si paza, asigurari,  catering la domiciliu etc.

O noua pasiune descoperita recent, in ceea ce ma priveste, este atractia catre domeniul amenajarilor interioare, fapt pentru care am inceput recent un curs de specializare. Un prim „examen” practic am avut ocazia sa il dau pe doua din apartamentele inchiriate prin  Totpal M Services respectiv, Apartamentul Mario – Sinaia si Apartamentul Cristian din Busteni pe care le puteti vedea pe blog-ul personal www.totpal.ro  .

Revista On-line „Totpal’s Daily News”,

Blog-ul / site-ul  www.totpal.ro l-am facut, acum cativa ani intr-o prima varianta, imediat ce am cumparat domeniul totpal.ro (o mostenire importanta pentru fiul meu) si am inteles ce insemana noul concept WordPress. Initial l-am gandit ca un fel de album foto de familie si un CV on-line cu posibilitate de up-gradare permaneta in timp real. Ulterior desfasurand diverse activitati cu implicare sociala si comunitara l-am folosit pentru a transmite diverse stiri, opinii si informatii, utilizand-l ca pe un jurnal. In decursul timpului el a suportat diverse modificari atat din punct de vedere grafic-vizual cat si al compozitiei si structuri sale. Astazi, dupa aparitia fenomenului „Facebook”, a devenit o adevarata sursa de informare si comunicare cu miile de prieteni, reali sau virtuali, pastrand ca zona de interes central localitatile din Valea Prahovei si domeniile de activitate, dragi mie,  turismul si imobiliarele, neuitand sa promovez in permanenta  activitatea civica voluntara si nonprofit desfsurata prin intermediul Clubului  Rotary.

In lumea aceasta, a Internetului, aflata in permanenta schimbare si incarcare cu flux informational, interventia zilnica pe revista este aproape indispensabila. Numarul mare de evenimente care se succed de la o zi la alta in statiunile de pe Valea Prahovei si in municipiile de judet Brasov si Ploiesti imi solicita zilnic alocarea unui  timp pentru diverse post-uri de stiri, fotografii sau filmulete. Satisfactia personala apare imediat ce obtin feedback-ul, de orice natura, al vizitatorilor veniti fie direct, fie prin intermediul motoarelor de cautare (Google, Yahoo, Bing etc),  fie prin intermediul conturilor personale de pe retelele de socializare cunoscute (Facebook, Plaxo, Twitter, My Space, etc).

Majoritatea vizitatorilor acestui blog sunt persoane care nu ma cunosc personal insa impartasesc pasiuni si interese comune cum ar fi: muntele, turismul si imobiliarele,  arta si cultura in general, evenimentele si informatiile de stricta actualitate din toate domeniile, curiozitatile si divertismentul, spectrul politico-economic general si multe altele.

Interesant de remarcat este faptul ca sub” masca” anonimatului sau a falsei identitati  in mediul virtual de cominicare, fie ca este blog sau retea de socializare, descoperi caractere umane foarte diferite, care isi pot arata adevarata personaitate fiind libere de emotia contactului vizual direct. Petru mine aceasta „lume frumoasa dar nebuna” a insemnat dezvoltarea capacitatilor de intelegere, acceptare si toleranta si de identificare mai facila a caracterelor si personalitatii umane. Nu de putine ori am avut ocazia sa cunosc direct, in diverse circumstante, persoana din spatele ID-ului virtual. Status-ul zilei presupune strea de spirit a personaei in ziua respectiva, fie ca este insotit de un simpatic galbenus cu zambaret „Smiley”, fie ca tremura in spatele unui mic trandafir care isi pierde petalele, fie ca se ascunde in spatele unei propozitii, dincolo de ele  trebuie sa stim ca intotdeauna sta cineva a carui inima bate  cat se poate de real … asteptand sau nu un raspuns al unui potential nou partener de conversatie.

Aspectele suplimentare de luat in discutie privind implicarea mea in diverse domenii pot fi multiple. As prefera totusi, sa deschid doar doua subiecte care ar putea constituii cel putin o tema interesanta de abordat respectiv:

Ce inseamna „A servi mai presus de sine insusi” in viata si activitatea unui rotarian – si, in acest sens, pot impartasii, celor interesati, foarte multe lucruri despre Rotary din experienta de peste 8 ani in interiorul Asociatiei „Clubul Rotary Valea Prahovei, unde am avut onoarea sa indeplinesc diverse functii pana la cea de Presedinte pentru anul rotarian 2009 – 2010. Am avut placerea deosebita sa particip, alaturi de ceilalti mebri,  la initierea si  desfasurarea unor actiuni deosebite cum ar fi: restaurarea si reabilitarea unor monumente istorice, realizarea unor concursuri de desen, fotografie si compozitie literara, dotarea unor spitale si institutii de invatamant cu mobilier si aparatura necesara, acordarea unor burse de excelenta pentru elevi deosebiti, organizare unor concerte si evenimente speciale pentru turisti si localnici, si altele care pot fi vazute partial in site-ul asociatiei. (www.rotarybvp.ro ).

O alta tema extrem de interesanta pentru mine , simtita si traita din plin in special in ultimii ani, este imixtiunea politicului in evolutia personala si profesionala pornind de la posibilitatea si incercarea de  implicare directa in destinele economico-sociale prognozate comunitatii locale si pana la „tupeul” de a candida, in prima faza ca independent, la alegerile locale din 2000 si mai recent, la ultima actiune de aducere la urne a electoratului local, sa am „obraznicia” de a candida pe lista unui  unui partid de opozitie.

Evenimente din viaţă

CARIERA si ACTIVITATE PROFESIONALA:

Serviciu
 • Presedinte Filiala Prahova · Din 10 aprilie 2016 până în prezent · Bușteni
  Am fost numit in functia de presedinte al Filialei Judetene Prahova.
 • Presedinte · Din 2 aprilie 2016 până în prezent · Bușteni
  Am devenit membru al Partidului Ecologist Roman (P.E.R.) si ales ca presedinte al Organizatiei Locale a P.E.R. Busteni – http://www.per.ro
 • Presedinte · Din 1 iulie 2014 până în prezent · Bușteni
  Incepand cu 1 iulie 2014, am fost desemnat presedinte al Asociatiei “Clubului Rotary Valea Prahovei”. Sediul Asociatiei si locul stabilit pentru intalnirile bilunare va fi la Hotel Alexandros din Busteni. Mai multe detalii pe site club: www.rotarybvp.ro
 • District Social Media Coordinator · Din 1 iunie 2014 până în prezent · Sinaia
  Advise Rotarians haw social media can facilitate networking and collaboration among Rotarians for individual or club projects and activities. (Facebook, LinkedIn, YouTube) to share Rotary images, videos, and stories with Rotarians and non-Rotarians. Rotary DISTRICT 2241 Romania – Republica Moldova
 • Dezvoltator web · Din 2012 până în prezent · Bușteni
  realizare si intretinere site www.primaria-busteni.ro si conturile de socializare aferente
 • Redactor web · Din 2010 până în prezent · Sinaia
  Revista On-Line de promovare a artei si culturii romanesti si a destinatiei turistice Valea Prahovei. www.totpal.ro
 • Business Administration · Din 1 octombrie 2009 până în prezent · Sinaia
  Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii: Apartament Mario Sinaia si Apartament Cristian Busteni CUI – 26052445 Registrul Comertului – J29/1418/2009
 • Owner · Din 1 octombrie 2003 până în prezent · Sinaia
  Agenția imobiliară Mervani INVEST SRL vinde și închiriază imobile în Valea Prahovei și zona Bran / Râșnov. www.mervani.ro
 • Manager general · Din 15 aprilie 2013 până în 2 iulie 2014 · Bușteni
  Coordonare activitate SC Alexandros Hotels SRL in cadrul Complexului Turistic ce cuprinde vila si Hotel Alexandros *** precum si Complex Vile Lotru – Doina ** din Busteni.
 • Business Administration · Din 14 decembrie 2007 până în 27 ianuarie 2009 · Bușteni
  Infintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata avand ca principal scop comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software- ului – Magazinul IGS (gen DIVERTA) CUI – 22936511 Registrul Comertului – J29/3473/2007
 • director agentie de turism · Din septembrie 2007 până în mai 2009 · Sinaia
  managementul personalului si activitatilor desfasurate in cadrul Agentiei de Turism cu filiale in Sinaia si Campina
 • Marketing Director · În 2003 · Bușteni
  coordonarea activitatilor de promovare si management resurse umane in cadrul unui hotel nou deschis in Busteni
 • Sef Serviciu Aprovizionare Desfacere · Din 30 octombrie 2002 până în 25 octombrie 2003 · Bușteni
  Responsabil cu activitaea de achizitionare si vanzare de produse alimentare in cadrul unui deposit en-gros
 • Business Administration · Din 8 septembrie 2000 până în 27 aprilie 2009 · Bușteni
  infintarea si administrarea unei societati comerciale cu raspundere limitata cu vanzare predominanta de produse ambalate alimentare si nealimentare CUI – 13121187 Registrul Comertului – J29/503/2000
 • Director & Co-ordinator · Din 5 septembrie 2000 până în 31 decembrie 2000 · Bușteni
  Resurse umane / Psihologie responsabil cu realizarea si coordonare studiilor de pe piata locurilor de munca si a programelor de invatamant (cursurile de formare profesionala)
 • Analist programator · Din 28 februarie 2000 până în 12 iunie 2000 · Bușteni
  coordonarea activitatilor de laborator in cadrul orelor de informatica si intretinerea echipamentelor din dotare
 • Hotel Manager · Din 2000 până în 2001 · Bușteni
  responsabil cu implementarea metodelor de management aplicat serviciilor turistice (cazare, masa, agrement, marketing)
 • Director Coordonator · Din 1997 până în 1999 · Bușteni
  1997 – 1998/ Tineretul Ecologist din România – București coordonator de programe responsabil cu punerea în practica a proiectelor și programelor de monitorizare și control a calității mediului înconjurător 1998 – 1999 / Centrul Roman de Mediu – Bușteni director executiv responsabil cu întocmirea planurilor de acțiune la nivel local privind dezvoltarea durabilă și educația comunității în sensul protecției mediului înconjurător.
 • Electrician · Din 7 octombrie 1996 până în 28 martie 1997 · Azuga
  Activități specifice în cadrul atelierului electric al fabricii.
 • Agent de turism · Din 1 martie 1996 până în 31 octombrie 1999 · Bușteni
  Vânzarea pachetelor de servicii turistice ale Agenției de Turism, în zona Valea Prahovei.
 • Sergent Major · Din 18 octombrie 1995 până în 1 octombrie 1996 · Gheorgheni, Harghita, Romania
  Serviciul Militar obligatoriu executat în cadrul Unităților Militare de Jandarmi din Gheorghieni, Sfântu Gheorghe și Brașov.
 • Electrician · Din 7 decembrie 1994 până în 18 octombrie 1995 · Azuga
  Întreținere stații tratare apa responsabil cu controlul tehnic al echipamentelor din cadrul decantoarelor și stației de epurare a unității

STUDII EFECTUATE:

 • Promoţia 2016 · București
  Diploma de “Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene 2016-2020”
 • Promoţia 2013 · București
  CERTIFICAT – Competente Antreprenoriale.
 • Promoţia 2012 · București
  CERTIFICAT – Administrator Imobile.
 • Promoţia 2007 · Ploiești
  CERTIFICAT – Accesare și implementare proiecte finanțate din fonduri structurale.
 • Promoţia 2007 · București
  BREVET DE TURISM eliberat de Autoritatea Națională pentru Turism
 • Promoţia 2005 · Bușteni
  CERTIFICAT de competenta lingvistica pentru turism – Engleza
 • Promoţia 2005 · Bușteni
  CERTIFICAT – Manager în activitatea de turism.
 • Promoţia 2004 · Predeal
  CERTIFICAT de competenta lingvistica – Engleza
 • Promoţia 2004 · Contabilitate si Informatica de Gestiune · București
  ASE Bucuresti – CIDD Predeal / Facultatea de contabilitate si informatica de gestiune cu specializarea audit si control
 • Promoţia 2003 · București
  CERTIFICAT de calificare profesionala – Agent Imobiliar.
 • Promoţia 2001 · București
  DIPLOMA de participare la lucrările “Laboratorului de Comunicare – Bușteni” privind comunicarea și rolul ei psiho-social inclusiv elemente privind condițiile de folosire a mediului natural.
 • Promoţia 2000 · Bușteni
  DIPLOMA de absolvire a cursului de inițiere calculatoare – sisteme de operare.
 • Promoţia 1999 · Constanța
  Cursuri specializare, Studii Europene – Program “Tineret pentru Europa”
 • Promoţia 1999 · Sinaia
  DIPLOMA de participare la cursurile organizate în cadrul proiectului “Îmbunătățirea participării publice prin Consolidarea ONG-urilor din Valea Superioara a Prahovei” organizat de Clubul de Ecologie și Turism “Floarea Reginei” Sinaia.
 • Promoţia 1999 · Bușteni
  DIPLOMA de participare la seminariile de “Dezvoltare Economica Locala” organizate de USDOL în cadrul Programului de Redistribuire a Fortei de Munca (PRFM) – Labor Redeployment Program.
 • Promoţia 1999 · Bușteni
  CERTIFICAT de absolvire a cursului “Engleza pentru lucrători din Turism și Alimentație Publica. instructor Erich Decker-Hoppen, U.S. Peace Corps Volunteer
 • Promoţia 1999 · Bușteni
  Scoala postliceala de Turism cu specializarea tehnician prestări servicii turistice
 • Promoţia 1999 · Brașov
  DIPLOMA de participare la cursul intensiv pentru “Elaborarea și Managementul Micilor Proiecte” organizat pentru Voluntarii Corpului Păcii și colegii lor romani.
 • Promoţia 1998 · Târgu Neamț
  CERTIFICAT de participare la seminarul “Conștientizarea ecologica. Casele solare – o alternativa ecologica pentru viitor” organizat de Institutul Internațional de Cooperare al Asociației Universităților Populare Germane și Bildungszentrum Stadt Numberg.
 • Promoţia 1998 · Wulkow
  DIPLOMA de participare la un Internship de ecologie aplicata, energii regenerabile și ecoturism, organizat în “Domespace” – Lebus, Wulkow, Brandenburg, Germany.
 • Promoţia 1995 · Bușteni
  Liceu seral (clasele XI – XIII) cu specializarea laborant analize fizico-chimice
 • Promoţia 1989 · Bușteni
  Scoala generala (clasele V – VIII) cu diriginte doamna Stoian Dorina
 • Promoţia 1985 · Bușteni
  Scoala primara (clasele I – IV) cu doamna invatator Brie Gabriela

ACTIVITATE COMUNITARA:

 • 2003 – prezent membru fondator / past president al Asociatiei „Clubul Rotary Valea Prahovei”, unde m-am implicat activ in initierea, dezvoltarea si coordonare actiunilor desfasurate in organizatie:

PROGRAM “RESTITUIRI ISTORICE  PE VALEA PRAHOVEI”

 1. “Dati un ban pentru Caraiman” – proiect de reabilitare a monumentului “Crucea Eroilor Neamului” de pe muntele Caraiman – Bucegi;
 2. “Capela Stirbei Sinaia” – proiect de repunere in circuitul turistic al Capelei cunoscuta si sub denumirea de “Capela General Ion Florescu”;

PROGRAM “EDUCATIE,CREATIE si PERFORMANTA”

 1. “Concurs de desen” –. Proiect adresat copiilor in clasele I – IV din Sinaia, Busteni si Azuga privind realizarea unor desene cu teme predefinite (pentru anul acesta tema selectata este “Orasul meu”);
 2. “Concurs de fotografie” – proiect de compozitie literara si fotografica adresat elevilor din clasele V-VIII si liceele din Sinaia, Busteni si Azuga cu teme diverse predefinite (pentru anul acesta tema aleasa este “Orasul Meu”);
 3. “Egalitate de sanse prin carte” – proiect realizat in colaborare cu CEDU2000+ privind diseminarea, in scolile din zona, a unor materiale tiparite (fond de carte) axate in special pe literatura, discriminare rasiala si educatie vocationala;
 4. “Bursele Rotary Sinaia” – proiect prin care fiecare scoala din zona isi desemneaza anual un elev cu rezultate bune la invatatura si o situatie sociala mai deosebita pentru a fi beneficiarul unei burse acordate de noi;
 5. “Bursele de excelenta Reiffeisen” – un proiect absolut nou prin care sunt recompensati cei mai buni elevi din zona care obtin rezultate deosebite la olimpiade si diverse consursuri printr-o bursa anuala si o Diploma de Excelenta oferita de sponsorul nostru;

PROGRAM “CARITATE PRIN ARTA SI CULTURA”

 1. “Balul anual Rotary” – proiect de traditie in cadrul cluburilor Rotary avand in principal un scop caritabil prin strangerea fondurilor necesare pentru derularea proiectelor clubului nostru. Balul se adreseaza atat mediului de afaceri din zona cat si spectrului politic si institutional;
 2. “Concert de Anul Nou” – proiect pilot initiat cu scopul recompensarii membrilor, partenerilor si sponsorilor clubului nostru realizat in data de 2 ianuarie ca o replica a mult mai vestitului Concert de la Viena. Fondurile rezultate in urma realizarii acestui eveniment sunt destinate in totalitate proiectelor initiate de clubul nostru;
 • 1999 – 2002 Agentia Nationala de Dezvoltare pentru IMM-uri consultanta si colaborare cu IMM-uri locale in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile pentru dezvoltare, din cadrul programelor PHARE
 • 2001 IIZ / DVV si Asociatia Universitatilor Populare organizarea pe plan local a Festivalului “Sanselor Tale”
 • 2000 Directiile de Tineret Prahova, Dambovita si Arges infintarea si planificarea strategica a retelei de ONG-uri
 • 2000 Ministerul Tineretului si Sportului si BTT Roamnia participarea la organizarea programului “ Vacanta 2000 “
 • 1999 DTSJ si Ministerul Tineretului si Sportului organizarea Festivalului cultural – artistic “ Floare de Colt ”
 • 1999 Ministerul de Externe al Germaniei realizarea Centrului de Demonstrare a Energiilor Alternative
 • 1998 Programme of European Union – PHARE analiza preliminara a situatiei economico-sociale a Busteniului
 • 1998 Programme of European Union- PHARE elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabila a localitatii Busteni
 • 1997 Fundatia pentru o Societate Deschisa organizare si coordonare “ Scoala de vara”
 • 1997 Regional Environmental Center Roamnia monitorizarea capitalului natural din Parcul national Bucegi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.